r
Nosalty Logó

Pekándiós pite Évi néni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Pekándiós pite Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

533
Kalória
8.6g
Fehérje
57.1g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
26.5g
Víz
73.7g
Koleszterin
2.9g
Rost
31.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 533 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1606 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 5323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben gyorsan összeállítjuk.
  2. Folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  3. Kinyújtjuk max. 5 mm-esre, és a piteformába fektetjük úgy, hogy túllógjon rajta. Besimítjuk a formába, a felesleget levágjuk, alját megszurkáljuk villával.
  4. 200 fokon 8 percig elősütjük.

Töltelék

  1. A konzerv sűrített tejet lassan forró vízben 3 órát főzzük (itt két 170 g-os tubus volt), hogy karamellizálódjon a tej, így dulce de leccet kapunk. Azért jó dobozostól főzni, mert így nem kell mellette állni és kavargatni.
  2. Az elősütött piteforma alját kirakjuk frissen pirított pekándióval, rászórunk kandírozott narancshéjat.
  3. Ráöntjük a karamellizált sűrített tejet, és még 10 percig sütjük 200 fokon. Majd kitesszük hűlni.
  4. A habtejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az étcsokira, és megvárjuk, míg az felolvad benne, majd habverővel addig verjük, míg langyosra hűl. A megsült torta tetejére öntjük.
  5. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x23

Férjem születésnapjára meglepetésnek készítettem ezt a pitét, mert minden összetevőjét szereti, így biztos lehettem a sikerben. Így is történt. Ez a pite minél többet pihen, annál gazdagabb az íze. Nálunk 2 napig tartott ki, mert azért ütős, kalóriadús cucc.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!