Pék csülök Gelevától
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
167g sertéscsülök232 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
142g vöröshagyma52 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g alma16 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
25g sör11 kcal
Összesen
700
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
3000g burgonya1733 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g alma94 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
150g sör65 kcal
Összesen
4191
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
18g sertéscsülök25 kcal
-
53.9g burgonya31 kcal
-
15.3g vöröshagyma6 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
3.6g paprika1 kcal
-
3.6g alma2 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.7g sör1 kcal
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 578.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
700
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.1 g
Zsír
-
Összesen 135 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5804.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 793 mg
-
Foszfor 3214 mg
-
Nátrium 802 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.3 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 3469 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 674 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 862 micro
Összesen
4191
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
3 kg burgonya
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
2 fej fokhagyma
-
2 db paprika
-
1 db alma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A csülköket alapos tisztítás után kicsontozzuk (azon a részén kezdjük, ahol a csonttal csak a bőr érintkezik). Majd tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk, a bőrét 2 cm-ként bevágjuk.
- A darabokat sózzuk, borsozzuk és alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagymával és a bőr nélküli részeket megszórjuk ételízesítővel. Hűtőben pihentetjük pár órát, vagy előző este előkészítjük.
- Mélyebb tepsibe rendezzük a húsokat bőrével lefelé, mellétesszük a zsírt vagy olajat öntünk alá. 2-3 hagymát, a paprikát, almát 4-6 részre daraboljuk és 8-10 gerezd fokhagymával közé szórjuk. Megszórjuk kevés őrölt köménnyel és majorannával, esetleg kevés szódabikarbónával (ez elősegíti a hús puhulását). 1-1,5 dl vizet öntünk alá, lefedjük alufóliával. 2-2,5 órát hagyjuk sülni 180 fokon. Ezalatt egyszer, kétszer megfordítjuk a húsokat.
- A meghámozott krumplit keskeny hasábokra vágjuk, a maradék hagymát 6-8 felé szeljük. Jól összekeverjük a krumplival, a maradék fokhagyma gerezdekkel és kevés ételízesítővel. Másik, mélyebb tepsibe egyengetjük, meglocsoljuk a sülő hús szaftjával és betesszük sülni a sütő aljára. Néha óvatosan átkeverjük. Át is állíthatjuk légkeverésre, ha olyan tűzhelyünk van. A krumplit így, kicsit pirosasra, ropogósabbra sütjük.
- Miközben sülnek, a húsról levesszük a fóliát, többször meglocsoljuk sörrel vagy tejjel, így szép színű és ropogós lesz a bőre. Amikor mindkettő elkészült, a husikat rátesszük a krumplira, egy kis szafttal meglocsoljuk és visszatesszük 5-10 percre a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 51622
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Ajánló
Házi savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Van amikor egészben sütöm a csülköket addig, amíg a csontot nem tudom elfordítani. Akkor kiveszem a csontot, a húst feldarabolom és a csonttal érintkező résszel lefelé sütöm még, takarás nélkül, csak pirítási folyamatban, időnként meglocsolva sörrel vagy tejjel. Így hosszabb a sütési idő, erősebben kell fűszerezni, hogy jól átjárja mindenhol. Nagyon finom és laktató, előtte csak könnyű leves ajánlott.