Pecorinós süti kandírozott koktélparadicsommal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kandírozott paradicsomhoz
-
25g koktélparadicsom5 kcal
-
4g nádcukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
6g víz0 kcal
A sütihez
-
15g vaj108 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
63 kcal
-
13g pecorino sajt48 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tálalás
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kandírozott paradicsomhoz
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
2g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g víz0 kcal
A sütihez
-
120g vaj860 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tálalás
Összesen
4003
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kandírozott paradicsomhoz
-
14.8g koktélparadicsom3 kcal
-
2.2g nádcukor8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
3.7g víz0 kcal
A sütihez
-
8.9g vaj64 kcal
-
14.8g habtejszín43 kcal
-
14.8g cukor57 kcal
-
7.4g krémsajt18 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
11.1g tönkölybúza liszt37 kcal
-
7.4g pecorino sajt29 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Tálalás
Összesen
295
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 258 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7509.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 1403 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1849 mg
-
Nátrium 3848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.5 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 512.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1695 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 1586 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1215 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
4003
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 380 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A kandírozott paradicsomhoz
-
20 dkg koktélparadicsom
-
3 ek nádcukor
-
0.5 kávéskanál só
A sütihez
-
12 dkg vaj
-
200 ml habtejszín
-
15 dkg tönkölybúza liszt
-
1 kávéskanál só
-
1 ek sütőpor
Tálalás
Elkészítés
A kandírozott paradicsomhoz
- A sütőt melegítsük elő 100 fokra, és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A paradicsomokat először dobjuk forró vízbe pár percre, hogy megrepedjen a héjuk, majd szűrjük át hideg vízbe, és húzzuk le a héjukat. Utána mehetnek a sütőpapírra, pici távolságra egymástól.
- Egy kisebb edényben keverjük, majd forraljuk össze a sót cukorral, két kanál olívaolajjal és annyi vízzel, hogy a cukor teljesen felolvadjon benne. Ezzel az öntettel locsoljuk le, vonjuk be a paradicsomokat, és mehetnek az előmelegített sütőbe minimum egy órára aszalódni. Arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki őket.
- Az édes, cukorka-szerű paradicsomokat hűtsük ki, majd tegyük üvegbe vagy műanyag dobozba, és kanalazzunk rá egy kevés olívaolajat, hogy ellepje. Ha nem azonnal használjuk fel őket, tegyük hűtőbe a dobozt, de tálalás előtt egy órával vegyük elő, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjenek a paradicsomok.
A sütihez
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy közepes sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
- Konyhai robotgépben először dolgozzuk össze a szoba-hőmérsékletű vajat tejszínnel, cukorral és a krémsajttal, ameddig krémes nem lesz. Ekkor hozzáadhatjuk egyenként a tojásokat, és tovább habosítjuk a masszát.
- Közben egy másik edényben összekeverjük a száraz anyagokat: liszt, sütőpor és reszelt sajt.
- Ha kellően összedolgoztuk már a tojásos keveréket, akkor adjuk hozzá a szárazakat, de csak addig keverjük vele, ameddig krémszerű nem lesz, ne essen össze a tésztaalap.
- Ez a kikevert tészta mehet is a sütőpapírral kibélelt sütőformába, majd az előmelegített sütőbe úgy 20 percre sülni, míg felemelkedik és aranybarna lesz a teteje.
- Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy picit hűlni. Összeesik egy cseppet, de ez természetes.
Tálalás
- Szeleteljük fel a sütit (még langyosan tálaljuk), tegyünk a tetejére egy kevés édes paradicsomot és egy kevés olívaolajos öntetet. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1324
- Feltöltés dátuma: 2015. február 18.
Ajánló
Ha másnap tálaljuk a sütit, előtte melegítsük meg egy picit, így a legfinomabb. Az eredeti recept szerint turbinado cukorral (különleges eljárással porított nádcukorral) is megszórják, de nekem így is elég édesnek bizonyult.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Gréti
581 recept
Ezt a sütit először egy new york-i olasz étteremben készítették el. A nagyszerű az benne, hogy az alaptésztáját bármilyen más karamellizált gyümölccsel, például almával, körtével is tálalhatjuk. Nyáron eperrel és egy gombóc olívás fagyival a legfinomabb!