Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
58g porcukor226 kcal
-
13 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellizált alma
-
133g alma62 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
1g vaj8 kcal
Almás mascarpone krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
350g porcukor1355 kcal
-
76 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellizált alma
-
800g alma374 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Almás mascarpone krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
4550
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
Pavlova
-
11.5g tojásfehérje6 kcal
-
16.8g porcukor65 kcal
-
4 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellizált alma
-
38.3g alma18 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Almás mascarpone krém
-
12g mascarpone48 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
4 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
Összesen
218
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 171.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1249.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.6 g
-
Cukor 673 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 926.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
4550
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Pavlova
-
6 db tojásfehérje
-
35 dkg porcukor
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
1 csipet só
Karamellizált alma
-
4 ek barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tk vaj
Almás mascarpone krém
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl habtejszín
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Pavlova
- A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni.
- Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk.
- Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt, és keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
- Két sütőpapírra rajzoljunk három 20 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg. (két tepsire fér csak rá, de együtt is betehetjük majd a sütőbe)
- Helyezzük be 90-100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk kb. 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 90 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
- Ezután vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan alányúlva, emeljük le a papírról.
Karamellizált alma
- Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
- Egy serpenyőbe tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vajat, szórjuk meg a mézeskalács fűszerkeverékkel, és keverjük alaposan össze.
- Ezután tegyük fel a tűzre, majd kezdjük el karamellizálni, és közben többször keverjük meg, hogy a fűszeres-cukros lé mindenhol bevonja az almát.
- Addig karamellizáljuk, míg az alma félpuhára párolódik, és szinte teljesen elpárolog alatta az almalé.
- Ezután hűtsük ki, majd tegyük félre az alma felét, a maradékot pedig botmixerrel pépesítsük.
Almás mascarpone krém
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá az almapépet, és szintén keverjük alaposan össze.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az almás-mascarponekrémhez. Helyezzük tálcára az egyik habcsóklapot, majd kenjük rá a krém 1/3 részét, és szórjuk rá a félretett karamellizált almából.
- Ezután helyezzük rá a második habcsóklapot, és szintén kenjük meg a krémmel, és szórjuk meg az almával. Végül helyezzük rá az utolsó habcsóklapot, kenjük rá a maradék krémet, halmozzuk rá a maradék almát, csorgassuk rá az olvasztott csokoládét, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.
- Az elkészült pavlovát rögtön tálaljuk, mert különben a krémtől a habcsók felpuhul. Előre is dolgozhatunk, megsüthetjük (kiszáríthatjuk) a habcsóklapokat, elkészíthetjük a krémet, és majd csak tálalás előtt állítsuk össze a tortát.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 681
- Feltöltés dátuma: 2021. december 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept