r
Nosalty Logó

Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    4095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5914 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    16380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    23655 micro
Összesen 1162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsenge patiszont válasszunk, akkor nem kell meghámozni, majd vágjuk le a kalapját és tegyük félre.
  2. Karalábévájóval (v. kiskanállal) vájjuk ki a magját és a húsát úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A magos részt dobjuk ki, a mag nélküli részét pedig tegyük félre a töltelékhez.
  3. Ezután alaposan sózzuk meg a patisszonok belsejét, és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsük el a tölteléket.
  4. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A sajtot szintén vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
  5. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
  6. Pár perc után adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a kivájt patisszon-darabkákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és kakukkfűvel, majd pároljuk roppanósra.
  7. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, és pároljuk még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
  8. Amikor a zöldségek langyosra hűltek, adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött rizst, az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze.
  9. Az előzőleg besózott patiszonokkat fordítsuk fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. .
  10. Ezután mindegyiket töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy tepsibe. Öntsünk alá kb. 1,5-2 dl vizet, majd fóliával fedjük le.
  11. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...