Pásztortarhonya bográcsban
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
bográcsos
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
63g tarhonya232 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Összesen
894
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
250g tarhonya928 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
3577
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
29.2g sertéslapocka69 kcal
-
24.4g burgonya14 kcal
-
12.2g tarhonya45 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.7g paprika2 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
Összesen
176
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 303.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
894
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 155.7 g
Zsír
-
Összesen 198.1 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3537.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 2015 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1214.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 758 micro
-
Kolin: 490 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2291 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1649 micro
Összesen
3577
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 251 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéslapocka
-
50 dkg burgonya
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db paprika
-
2 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A bográcsban először a kisebb kockára vágott szalonnát kezdjük sütni, majd ha kicsit kisült a zsírja, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, csipet sót, és kevergetve megfonnyasztjuk rajta, ha szükséges, kevés zsiradékot adunk hozzá.
- Ezután a tűzről óvatosan félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és ízibe rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, addig kevergetjük a tűz felett, amíg kifehéredik.
- Ekkor beledobjuk a kockára vágott paprikát és a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, 4 szem borókabogyó, ételízesítő por, paprikakrém, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főni hagyjuk.
- Közben a kockára vágott krumplit megfőzzük, és a vízben hagyjuk, amíg szükség lesz rá, ne főzzük túl!
- A tarhonyát kevés zsiradékon kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, felforraljuk, lefedjük, és berakjuk a kb. 150 fokra előmelegített sütőbe. Én ugyanis így szoktam, és kb. 15-20 perc alatt felszívja a vizet, és megpuhul.
- Közben a húst néhányszor ellenőrizzük, ha szükséges utánízesítjük, és pótoljuk a vizet, ha kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt krumplit és a tarhonyát, de már ne kevergessük, csak rázogatni szabad. 15 percig rotyogni hagyjuk, de már csak csendes tűz legyen alatta.
- Az eredeti recept szerint marhából készül, de az bográcsban nagyon hosszadalmas.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 114063
- Feltöltés dátuma: 2013. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ízletes, finom bogrács étel, könnyűnek azért nem mondanám, de a magyar konyhát nem is azért kedveljük.