r
Nosalty Logó

Pásztorpite Évi néni konyhájából

4,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Pásztorpite Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Raguhoz:

Tetejére:

414
Kalória
19.4g
Fehérje
26.4g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
259.5g
Víz
68.1g
Koleszterin
7.2g
Rost
7.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    5015 micro
  • β-karotin
    15146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10982 micro
  • Lut-zea
    9635 micro
Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    449 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Raguhoz:

  1. Egy kanál olívaolajon az előzőleg megdarált bárányhúst pirítani kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk. Mindezt addig, míg ropogós kéreg nem keletkezik a hús felületén. Majd egy tálba félretesszük a megsütött darált húst.
  2. Ugyanabban a serpenyőben folytathatjuk két kanál olívaolajon a zöldségek pirítását. Minden zöldséget kis, max. 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágunk. Hagyma, zellerszár, répa, fokhagyma sorrendben.
  3. Ha már puhulni kezdenek a zöldségek, enyhén sózzuk, borsozzuk, kis chilivel szórjuk meg, valamint a kakukkfű és a rozmaring felaprított leveleivel.
  4. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, fedő alatt puhulásig főzzük kis lángon.

Tetejére:

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor már majdnem megfőtt, csak kevés levet hagyunk rajta, és hozzáadjuk a mirelit zsenge zöldborsót. 1-2 perc főzés után letakarva hagyjuk, hogy a borsó a párában megpuhuljon.
  3. A borsós krumplit kevés főzővízzel és 2 ek vajjal nagyjából összetörjük, közben még vékonyra szeletelt újhagymát is keverünk bele.
  4. A ragut sütőtálakba halmozzuk, tetejére kerül egy jókora halom borsós krumplipüré, s ennek tetejére reszelt sajtot hintünk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a teteje el nem kezd pirosodni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16x10x6

Régen terveztem az elkészítését. Mivel tudtam, hogy délelőtt programunk van, ezért reggel előkészítettem külön a ragut, megfőztem a krumplit. Ott várták a tűzhelyen, hogy amikor hazajövünk, befejezzem, megsüssem. Ehhez képest arra mentem a konyhába késő reggel, hogy kis családom eszi a ragut a főtt krumplival, és igen nagyon dicsérik. Mikor hazaértünk a programból, a megmaradt romokból raktam össze két ilyen kis sütőtálnyi adagot, melyről kiderült, hogy bőven jól lakatott volna négy embert is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!