Pásztorpite Évi néni konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Raguhoz:
-
4g olívaolaj35 kcal
-
67g bárányhús178 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
33g marha alaplé0 kcal
-
11 kcal
Tetejére:
-
83g burgonya48 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g ementáli sajt39 kcal
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Raguhoz:
-
24g olívaolaj212 kcal
-
400g bárányhús1068 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
10 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
Tetejére:
-
500g burgonya289 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
60g ementáli sajt236 kcal
Összesen
2480
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Raguhoz:
-
1g olívaolaj9 kcal
-
16.3g bárányhús44 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
3.3g halványító zeller0 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
8.2g marha alaplé0 kcal
-
16.3g konzerv paradicsom3 kcal
Tetejére:
-
20.4g burgonya12 kcal
-
12.3g zöldborsó10 kcal
-
7.5g újhagyma1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
2.5g ementáli sajt10 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 259.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 836 micro
-
β-karotin 2524 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1830 micro
-
Lut-zea 1606 micro
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 157 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6272.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 2930 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1850 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 285 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 379 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 5015 micro
-
β-karotin 15146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10982 micro
-
Lut-zea 9635 micro
Összesen
2480
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 449 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Raguhoz:
-
3 ek olívaolaj
-
40 dkg bárányhús
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet chilipehely
-
2 dl marha alaplé
-
40 dkg konzerv paradicsom
Tetejére:
-
50 dkg burgonya
-
30 dkg zöldborsó
-
2 közepes db újhagyma
-
3 dkg vaj
-
6 dkg ementáli sajt
Elkészítés
Raguhoz:
- Egy kanál olívaolajon az előzőleg megdarált bárányhúst pirítani kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk. Mindezt addig, míg ropogós kéreg nem keletkezik a hús felületén. Majd egy tálba félretesszük a megsütött darált húst.
- Ugyanabban a serpenyőben folytathatjuk két kanál olívaolajon a zöldségek pirítását. Minden zöldséget kis, max. 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágunk. Hagyma, zellerszár, répa, fokhagyma sorrendben.
- Ha már puhulni kezdenek a zöldségek, enyhén sózzuk, borsozzuk, kis chilivel szórjuk meg, valamint a kakukkfű és a rozmaring felaprított leveleivel.
- Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, fedő alatt puhulásig főzzük kis lángon.
Tetejére:
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
- Amikor már majdnem megfőtt, csak kevés levet hagyunk rajta, és hozzáadjuk a mirelit zsenge zöldborsót. 1-2 perc főzés után letakarva hagyjuk, hogy a borsó a párában megpuhuljon.
- A borsós krumplit kevés főzővízzel és 2 ek vajjal nagyjából összetörjük, közben még vékonyra szeletelt újhagymát is keverünk bele.
- A ragut sütőtálakba halmozzuk, tetejére kerül egy jókora halom borsós krumplipüré, s ennek tetejére reszelt sajtot hintünk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a teteje el nem kezd pirosodni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 16x10x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7066
- Feltöltés dátuma: 2014. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Régen terveztem az elkészítését. Mivel tudtam, hogy délelőtt programunk van, ezért reggel előkészítettem külön a ragut, megfőztem a krumplit. Ott várták a tűzhelyen, hogy amikor hazajövünk, befejezzem, megsüssem. Ehhez képest arra mentem a konyhába késő reggel, hogy kis családom eszi a ragut a főtt krumplival, és igen nagyon dicsérik. Mikor hazaértünk a programból, a megmaradt romokból raktam össze két ilyen kis sütőtálnyi adagot, melyről kiderült, hogy bőven jól lakatott volna négy embert is.