r
Nosalty Logó

Pásztorpite Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pásztorpite Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Raguhoz:

Tetejére:

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    836 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6272.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    5015 micro
  • β-karotin
    15146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10982 micro
  • Lut-zea
    9635 micro
Összesen 2480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    449 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Raguhoz:

Tetejére:

Elkészítés

Raguhoz:

  1. Egy kanál olívaolajon az előzőleg megdarált bárányhúst pirítani kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk. Mindezt addig, míg ropogós kéreg nem keletkezik a hús felületén. Majd egy tálba félretesszük a megsütött darált húst.
  2. Ugyanabban a serpenyőben folytathatjuk két kanál olívaolajon a zöldségek pirítását. Minden zöldséget kis, max. 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágunk. Hagyma, zellerszár, répa, fokhagyma sorrendben.
  3. Ha már puhulni kezdenek a zöldségek, enyhén sózzuk, borsozzuk, kis chilivel szórjuk meg, valamint a kakukkfű és a rozmaring felaprított leveleivel.
  4. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, fedő alatt puhulásig főzzük kis lángon.

Tetejére:

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor már majdnem megfőtt, csak kevés levet hagyunk rajta, és hozzáadjuk a mirelit zsenge zöldborsót. 1-2 perc főzés után letakarva hagyjuk, hogy a borsó a párában megpuhuljon.
  3. A borsós krumplit kevés főzővízzel és 2 ek vajjal nagyjából összetörjük, közben még vékonyra szeletelt újhagymát is keverünk bele.
  4. A ragut sütőtálakba halmozzuk, tetejére kerül egy jókora halom borsós krumplipüré, s ennek tetejére reszelt sajtot hintünk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a teteje el nem kezd pirosodni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16x10x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7066
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorpite Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Régen terveztem az elkészítését. Mivel tudtam, hogy délelőtt programunk van, ezért reggel előkészítettem külön a ragut, megfőztem a krumplit. Ott várták a tűzhelyen, hogy amikor hazajövünk, befejezzem, megsüssem. Ehhez képest arra mentem a konyhába késő reggel, hogy kis családom eszi a ragut a főtt krumplival, és igen nagyon dicsérik. Mikor hazaértünk a programból, a megmaradt romokból raktam össze két ilyen kis sütőtálnyi adagot, melyről kiderült, hogy bőven jól lakatott volna négy embert is.

Hozzávalók

Raguhoz:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...