Pásztorpite
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Oli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
A raguhoz
-
42g salottahagyma28 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
4 kcal
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
A tetejére
-
125g burgonya72 kcal
-
25g tej14 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
A raguhoz
-
168g salottahagyma110 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
16 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
A tetejére
-
500g burgonya289 kcal
-
100g tej56 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
2996
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
A raguhoz
-
7.2g salottahagyma5 kcal
-
3.4g sárgarépa1 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21.5g darált sertéshús39 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
21.5g csirke alaplé2 kcal
-
10.7g zöldborsó9 kcal
A tetejére
-
21.5g burgonya12 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 637 micro
-
β-karotin 1878 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 1715 micro
Összesen
750
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 205.4 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5009 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1894 mg
-
Nátrium 2167 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2045 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 856 mg
-
Retinol - A vitamin: 1314 micro
-
α-karotin 2549 micro
-
β-karotin 7514 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 5754 micro
-
Lut-zea 6858 micro
Összesen
2996
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 247 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 db sárgarépa
-
50 g vaj
-
2 db babérlevél
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
20 g sűrített paradicsom
-
0.5 l csirke alaplé
-
25 dkg zöldborsó
A tetejére
-
50 dkg burgonya
-
1 dl tej
-
12 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
A raguhoz
- A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
- Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
- A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
- A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
- 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 2414
- Tegnapi nézettség: 169
- 7 napos nézettség: 1202
- Össznézettség: 529209
- Feltöltés dátuma: 2009. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Látványos elkészítési formája ennek a nem túl bonyolult, de ízletes ételnek, az ötlet a Szakácsok könyvéből származik. Érdemes nyomózsákkal dolgozni a burgonyapüré esetében (nekem nem volt), mert sokkal szebb lesz a végeredmény.