r
Nosalty Logó

Pasztinák muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Pasztinák muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 522 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3216.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát egy lapos kicsi tepsibe öntjük (egy rétegben legyen, hogy egyenletesen piruljon), berakjuk a sütőbe, és begyújtjuk. Kb. 20 percig pirítjuk. A tepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, szerecsendióval, meg sóval. Egy nagy tálban jól elkeverjük a tojásokat a tejföllel, olajjal, meg cukorral. Belereszeljük a pasztinákot, majd hozzáadjuk a lisztet. Belekanalazzuk a mélyedésekbe a tésztát, a tetejét megszórjuk a pirított mandulával.
  3. Berakjuk a meleg sütőbe, 15 perc után fordítunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön. Amikor kész, rögtön kiszedjük a tepsiből tortarácsra. Hagyjuk legalább 15 percig hűlni, langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2725
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem szeretem a pasztinákot, de aki ezt a receptet kitalálta, tudta, hogy amiért muffintepsiben van, és furcsán is hangzik, így már én sem menekülök előle. A páromnak is lett berakva belőle munkába menet, és mikor hazajött, azt mondta, hogy akit nem tudott megkínalni, mind azt kárdezte: hol van az én muffinom? Így aztán szaladtam még pasztinákot venni, mert nálunk miért is lenne felesleges otthon? Mikor mindenki megkóstolta, senki nem hitte el, hogy zöldseg van benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...