r
Nosalty Logó

Pastel de nata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pastel de nata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 720 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    824 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 2882 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát lisztezett felületre tesszük, és sodrófával nagyon vékonyra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a téglalap forma megmaradjon.
  2. A hosszabb oldalánál fogva 1/3-ig behajtjuk a tésztát, majd a másik oldalát is ráhajtjuk, hogy 3 rétegű legyen a tésztánk.
  3. Ezt is kinyújtjuk kicsit a sodrófával, ügyelve arra, hogy nagyon vékony legyen.
  4. Nagyobb fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából, és vajjal kikent muffinformába tesszük őket, az ujjunkkal jól eligazítva, hogy a tészta a peremig érjen.
  5. Betesszük a hűtőbe.
  6. A krémhez a tejből kiöntünk 4 decit, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Kevergetve összemelegítjük, hogy jó forró legyen. A maradék 1 decihez hozzáadjuk a lisztet, és alaposan kikeverjük. Folyamatos keverés mellett mehet mellé a cukros tej, majd tegyük félre, míg langyosra hűl. (A fahéjat időközben vegyük ki.)
  7. Ha lehűlt, üssük bele a tojássárgákat, és keverjük simára.
  8. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és kanalazzuk bele 2/3-ig a tojásos kevercset. Tegyük 230 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 15 percet, majd 2 percig grillezzük a tetejét. Nem baj, ha a tetején is fekete részek keletkeznek, az eredeti is ilyen. :)
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 15500
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a lisszaboni kis sütit szokták pastel de Belémnek és pastéis de Belémnek is hívni. Én a többes számot választom - egynél úgysem lehet megállni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...