Befőzési tippek és trükkök kezdőknek és haladóknak
Van pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiVan pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiSárgabaracklekvártól túlcsorduló, vagy csinosan, precízen megkent sütemények bemutatója következik, hogy kérdés se legyen, mihez kezdj a nyárról megmaradt házi lekvárokkal.
NosaltyA befőzés során mindig akad egy-két szemtelen üveg, ami valamiért nem zár rendesen. Persze nem túl nagy veszteség ez a néhány üveg lekvár, de azért mégis jobb, ha nem kell ezen mérgelődni. Lássuk, mi okozhatja a bosszantó hibát.
Lakos BenedekAkadnak olyan Szedd Magad eperföldek is, ahol a tavalyihoz képest változatlan áron lehet szamócát szedni!
NosaltyNem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!
NosaltyMindent szeretünk, ami eperrel kezdődik, nincs ez másképp az eperlekvárral sem! Most van szezonja, főzd be, tedd a kamrapolcra, és élvezd télen-nyáron a legnagyobb imádatnak örvendő gyümölcs ízeit! Mi most eperlekváros sütiket hoztunk:
NosaltyLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaVan-e tavasziasabb hármasfogat, mint az eper, a rebarbara és a spárga triója? Elegáns alapanyagok, tény, és nem is olcsók, de ha egyiket-másikat beszerezted a piacon, boltban, akkor segítünk, mibe tedd bele! Heti menünk következik a késői tavasz jegyében:
NosaltyA púpos, földkupacra emlékeztető torta szerencsére jóval finomabb, mint egy tényleges vakondtúrás: tejszínes krémet és banánt rejt a gazdagon kakaós piskóta. Elkészíteni pedig a szó legszorosabb értelmében gyerekjáték: elszórakozhatunk a kivájásával, megöltésével, majd pedig a túrás megformázásával. Utána már csak az édes élvezetek várnak, egy csodás tortaszelet formájában.
Lakos BenedekAz egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!
Balogh LillaRamen, pho, lebbencs, minestrone, megannyi változat, ízélmény és kombináció, egy biztosan közös jeggyel: ezek a levesek dugig vannak tésztával!
NosaltyA kora reggelekben talán az egyetlen szép és boldog dolog a város pékségeinek ajtajain kiáramló, vajas, élesztős, mámorító illat. Reprodukáljuk az eufóriát otthon is: süssünk házi péksütiket!
NosaltyA padlizsán már most csalogat minket, hogy csupa-csupa finomságot készítsünk belőle. Hallgassunk rá!
NosaltyEgy igazi tavaszi menüvel készültünk nektek mára, mely fixen feldobja a napodat.
NosaltyMegettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
Szász NóriAhogy a karácsonyfánk tűlevelei egy idő után hullásnak indulnak, úgy ez a fenyőkoszorúnkkal is törvényszerűen megtörténik. Kivéve, ha megtesszük a kellő óvintézkedéseket!
Szabó AnnaÚjabb epizóddal jelentkezik a Nagyiprojekt, és ezúttal természetesen karácsonyi sütemény készül Kata és Erzsi konyhájában. Méghozzá egy apróság: mandula- vagy barackmag, más néven diócska!
NosaltyA karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Aktuális kedvenc köreteink szépek, minőségiek, klasszikusak és újhullámosak egyben. Karácsonyra (is) pazar mind!
Egy gyors krémleves, egy magyaros borsóleves, egy tepsibe csúsztatott tepsis krumpli+kolbász meg némi resztelt máj nem vág minket földhöz, ami az elkészítési időt illeti. A sütik pedig karácsonyra előre készüljenek!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...