Befőzési tippek és trükkök kezdőknek és haladóknak
Van pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiVan pár alapszabály, melyet nem árt ismerned, mielőtt nekifogsz a befőzésnek - legyen élmény az első saját üveged! Tippjeinkkel gyerekjáték lesz a befőzés!
GrétiSárgabaracklekvártól túlcsorduló, vagy csinosan, precízen megkent sütemények bemutatója következik, hogy kérdés se legyen, mihez kezdj a nyárról megmaradt házi lekvárokkal.
NosaltyA befőzés során mindig akad egy-két szemtelen üveg, ami valamiért nem zár rendesen. Persze nem túl nagy veszteség ez a néhány üveg lekvár, de azért mégis jobb, ha nem kell ezen mérgelődni. Lássuk, mi okozhatja a bosszantó hibát.
Lakos BenedekAkadnak olyan Szedd Magad eperföldek is, ahol a tavalyihoz képest változatlan áron lehet szamócát szedni!
NosaltyNem csak a cékla, a csalamádé meg a kovászos uborka létezik, ha savanyúságról van szó: ilyenkor is fermentálhatunk, a gyomrunk és a pénztárcánk is örülni fog neki!
NosaltyMindent szeretünk, ami eperrel kezdődik, nincs ez másképp az eperlekvárral sem! Most van szezonja, főzd be, tedd a kamrapolcra, és élvezd télen-nyáron a legnagyobb imádatnak örvendő gyümölcs ízeit! Mi most eperlekváros sütiket hoztunk:
NosaltyLegújabb kvízünkben egy csomó ételnév helyesírására vagyunk kíváncsiak. Te biztos vagy benne, hogy jól tudod, hogy írják helyesen a következő nemzetközi finomságokat?
Liptai LillaVan-e tavasziasabb hármasfogat, mint az eper, a rebarbara és a spárga triója? Elegáns alapanyagok, tény, és nem is olcsók, de ha egyiket-másikat beszerezted a piacon, boltban, akkor segítünk, mibe tedd bele! Heti menünk következik a késői tavasz jegyében:
NosaltyA púpos, földkupacra emlékeztető torta szerencsére jóval finomabb, mint egy tényleges vakondtúrás: tejszínes krémet és banánt rejt a gazdagon kakaós piskóta. Elkészíteni pedig a szó legszorosabb értelmében gyerekjáték: elszórakozhatunk a kivájásával, megöltésével, majd pedig a túrás megformázásával. Utána már csak az édes élvezetek várnak, egy csodás tortaszelet formájában.
Lakos BenedekAz egyik, ha nem a legjobb nasi az esti tévénézésekhez, amit az amerikaiaknak köszönhetünk. Ma már csomagolt, bolti verzióban is hozzájuthatunk, vagy bisztrók és reggelizőhelyek kínálják továbbfejlesztett változatát, de az igazi mégis az, amit otthon a meleg sütőből emelünk ki, és egy bögre meleg tejjel kísérünk le. Igen, ez a csokis keksz!
Balogh LillaRamen, pho, lebbencs, minestrone, megannyi változat, ízélmény és kombináció, egy biztosan közös jeggyel: ezek a levesek dugig vannak tésztával!
NosaltyA kora reggelekben talán az egyetlen szép és boldog dolog a város pékségeinek ajtajain kiáramló, vajas, élesztős, mámorító illat. Reprodukáljuk az eufóriát otthon is: süssünk házi péksütiket!
NosaltyA padlizsán már most csalogat minket, hogy csupa-csupa finomságot készítsünk belőle. Hallgassunk rá!
NosaltyEgy igazi tavaszi menüvel készültünk nektek mára, mely fixen feldobja a napodat.
NosaltySokunk már anyukájától megtanulta, hogy érdemes falatozni belőle, ha menstruálunk, másoknak viszont új információ lehet. Együnk banánt azokon a napokon, mert jót tesz a testünknek! Hogy miért? Kiderül!
NosaltyMivel a termék minden évben rendkívül keresett, érdemes minél hamarabb beszerezni. Az Aldi üzleteiben korlátozott készlet áll rendelkezésre, és a tapasztalatok szerint napokon belül elfogyhat.
NosaltyNem minden zöldségfélének van szüksége állandó napfényre ahhoz, hogy ízletes termést hozzon. Több árnyéktűrő zöldségfaj is létezik, melyek fák alatt és épület tövében is sikeresen termeszthetőek, és beérik a szűrt vagy éppen csekély napfénnyel.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!