r
Nosalty Logó

Pasta al limone friss tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Foxpost
Pasta al limone friss tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Friss tészta

A citromos szósz

824
Kalória
26.3g
Fehérje
62.4g
Szénhidrátok
52.1g
Zsír
95.7g
Víz
241.2g
Koleszterin
2.8g
Rost
1.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8372.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1982 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Friss tészta

  1. Öntsük a lisztet egy gyúródeszkára, a közepébe formázzunk egy mélyedést.
  2. A tojásokat üssük bele a mélyedésbe, aztán szórjuk bele a sót.
  3. Egy villával verjük fel a tojást, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  4. Amikor már villával nehézkessé válik, kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát. Ha túl száraznánk találnánk adjunk hozzá 1-2 ek vizet. Addig gyúrjuk, amíg sima lesz, ez eltarthat tíz percig is.
  5. Csomagoljuk be fóliába a tésztát, és hagyjuk fél órát pihenni.
  6. Vágjuk négy felé, szórjuk meg kevés liszttel és nyújtsuk ki annyira, hogy beleférjen a tésztagépbe. Mindig csomagoljuk vissza, amivel éppen nem dolgozunk, hogy ne száradjon ki.
  7. Lépésenként nyújtsuk ki az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 1-1,5 mm vastagságú. Ezután toljuk át a szélesmetélt vágórészén.
  8. Lisztezzük be a felvágott tésztát, hogy ne tapadjon össze.

A citromos szósz

  1. Tegyünk fel vizet forrni, amit sózzunk meg bőségesen.
  2. Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat és a vajat. Szórjuk bele a citromhéjat és a borsot.
  3. Takarék lángon melegítsük fel, miután elolvadt a vaj félre is húzhatjuk, nem kell pirítani.
  4. A tésztát 3-4 perc alatt főzzük meg, ezután szedjük át a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kevés főzővizet is.
  5. Facsarjuk bele a citromlevet, majd szórjuk meg parmezánnal. Takarék lángon melegítsük, közben folyamatosan kavargassuk a tésztával együtt, amíg kezd szépen besűrűsödni. Hagyjuk szaftosabbra, ha kell adjunk hozzá még főzővizet,mivel a friss tészta sokkal jobban beszívja a szószt. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e a mártás. Ha pecorinot használunk a főzővizet kevésbé sózzuk meg.
  6. Tipp: Először érdemes 1 adaggal kipróbálni.
  7. Őrölt borssal és citromhéjjal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

A pasta al limone Olaszország déli tartományának, Campanianak egyik jellegzetes citromos tésztája. Egyszerű, pár hozzávalóból elkészíthető frissítő különlegesség. Krémességét a zsiradék, főzővíz és a sajt kombinációja adja meg. Használhatunk hozzá vajat vagy extra szűz olívaolajat, parmezánt illetve pecorinot. Használjunk mindenképp organikus citromot hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!