Pasta al limone friss tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Foxpost
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
824
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
3293
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
335
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2093.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
824
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 208.4 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8372.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1982 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1704 mg
-
Nátrium 4320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 382.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1570 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 1540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
3293
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Friss tészta
- Öntsük a lisztet egy gyúródeszkára, a közepébe formázzunk egy mélyedést.
- A tojásokat üssük bele a mélyedésbe, aztán szórjuk bele a sót.
- Egy villával verjük fel a tojást, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
- Amikor már villával nehézkessé válik, kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát. Ha túl száraznánk találnánk adjunk hozzá 1-2 ek vizet. Addig gyúrjuk, amíg sima lesz, ez eltarthat tíz percig is.
- Csomagoljuk be fóliába a tésztát, és hagyjuk fél órát pihenni.
- Vágjuk négy felé, szórjuk meg kevés liszttel és nyújtsuk ki annyira, hogy beleférjen a tésztagépbe. Mindig csomagoljuk vissza, amivel éppen nem dolgozunk, hogy ne száradjon ki.
- Lépésenként nyújtsuk ki az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 1-1,5 mm vastagságú. Ezután toljuk át a szélesmetélt vágórészén.
- Lisztezzük be a felvágott tésztát, hogy ne tapadjon össze.
A citromos szósz
- Tegyünk fel vizet forrni, amit sózzunk meg bőségesen.
- Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat és a vajat. Szórjuk bele a citromhéjat és a borsot.
- Takarék lángon melegítsük fel, miután elolvadt a vaj félre is húzhatjuk, nem kell pirítani.
- A tésztát 3-4 perc alatt főzzük meg, ezután szedjük át a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kevés főzővizet is.
- Facsarjuk bele a citromlevet, majd szórjuk meg parmezánnal. Takarék lángon melegítsük, közben folyamatosan kavargassuk a tésztával együtt, amíg kezd szépen besűrűsödni. Hagyjuk szaftosabbra, ha kell adjunk hozzá még főzővizet,mivel a friss tészta sokkal jobban beszívja a szószt. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e a mártás. Ha pecorinot használunk a főzővizet kevésbé sózzuk meg.
- Tipp: Először érdemes 1 adaggal kipróbálni.
- Őrölt borssal és citromhéjjal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2075
- Feltöltés dátuma: 2021. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Foxpost
10 recept
A pasta al limone Olaszország déli tartományának, Campanianak egyik jellegzetes citromos tésztája. Egyszerű, pár hozzávalóból elkészíthető frissítő különlegesség. Krémességét a zsiradék, főzővíz és a sajt kombinációja adja meg. Használhatunk hozzá vajat vagy extra szűz olívaolajat, parmezánt illetve pecorinot. Használjunk mindenképp organikus citromot hozzá.