r
Nosalty Logó

Pasta al limone friss tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Foxpost
Pasta al limone friss tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Friss tészta

A citromos szósz

Összesen 335 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8372.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1982 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Friss tészta

A citromos szósz

Elkészítés

Friss tészta

  1. Öntsük a lisztet egy gyúródeszkára, a közepébe formázzunk egy mélyedést.
  2. A tojásokat üssük bele a mélyedésbe, aztán szórjuk bele a sót.
  3. Egy villával verjük fel a tojást, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  4. Amikor már villával nehézkessé válik, kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát. Ha túl száraznánk találnánk adjunk hozzá 1-2 ek vizet. Addig gyúrjuk, amíg sima lesz, ez eltarthat tíz percig is.
  5. Csomagoljuk be fóliába a tésztát, és hagyjuk fél órát pihenni.
  6. Vágjuk négy felé, szórjuk meg kevés liszttel és nyújtsuk ki annyira, hogy beleférjen a tésztagépbe. Mindig csomagoljuk vissza, amivel éppen nem dolgozunk, hogy ne száradjon ki.
  7. Lépésenként nyújtsuk ki az 5-ös fokozatig, ami nagyjából 1-1,5 mm vastagságú. Ezután toljuk át a szélesmetélt vágórészén.
  8. Lisztezzük be a felvágott tésztát, hogy ne tapadjon össze.

A citromos szósz

  1. Tegyünk fel vizet forrni, amit sózzunk meg bőségesen.
  2. Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat és a vajat. Szórjuk bele a citromhéjat és a borsot.
  3. Takarék lángon melegítsük fel, miután elolvadt a vaj félre is húzhatjuk, nem kell pirítani.
  4. A tésztát 3-4 perc alatt főzzük meg, ezután szedjük át a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kevés főzővizet is.
  5. Facsarjuk bele a citromlevet, majd szórjuk meg parmezánnal. Takarék lángon melegítsük, közben folyamatosan kavargassuk a tésztával együtt, amíg kezd szépen besűrűsödni. Hagyjuk szaftosabbra, ha kell adjunk hozzá még főzővizet,mivel a friss tészta sokkal jobban beszívja a szószt. Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e a mártás. Ha pecorinot használunk a főzővizet kevésbé sózzuk meg.
  6. Tipp: Először érdemes 1 adaggal kipróbálni.
  7. Őrölt borssal és citromhéjjal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2074
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pasta al limone friss tésztával
Foxpost 10 recept

A pasta al limone Olaszország déli tartományának, Campanianak egyik jellegzetes citromos tésztája. Egyszerű, pár hozzávalóból elkészíthető frissítő különlegesség. Krémességét a zsiradék, főzővíz és a sajt kombinációja adja meg. Használhatunk hozzá vajat vagy extra szűz olívaolajat, parmezánt illetve pecorinot. Használjunk mindenképp organikus citromot hozzá.

Hozzávalók

Friss tészta

A citromos szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...