r
Nosalty Logó

Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Zsemlegombóc

Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Zsemlegombóc

Összesen 4423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Zsemlegombóc

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2899.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3677 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    295.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11599.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    3347 mg
  • Nátrium
    5451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    14706 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    4796 micro
Összesen 4423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Hús

Zsemlegombóc

Elkészítés

Hús

  1. A húst egyben borssal fűszerezzük, és a fölhevített olajban minden oldalára kérget sütünk. Tányérra félretesszük.
  2. A maradék olajban a már apróra fölvágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabokra fölvágott többi zöldséget, pár percig együtt sütjük. Az egy evőkanál sűrített paradicsomot is hozzáadjuk. Pár másodpercig még a paradicsompürét is sütjük.
  3. Fölöntjük 500 ml vízzel, belehelyezzük a húst, hozzáadjuk a húsleveskockát, őrölt köményt, sót. 60 percig, forrás után, födővel letakarva, lassú tűzön főzzük. A félidőnél a húst megfordítjuk.
  4. A puhára megfőtt húst tányérra kiemeljük.
  5. A zöldséget botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, utána ízesítünk. A barna sört még hozzáadjuk ízlésünknek megfelelően, nekem kb. 180 ml volt az a mennyiség. A mártásunkat még pár percig összefőzzük.
  6. Én zsemlegombóccal szoktam kínálni. Jó étvágyat!

Zsemlegombóc

  1. A zsemléket kockára fölvágjuk, a tejet megmelegítjük, és benne fölolvasztjuk a vajat. Majd meglocsoljuk vele a zsemlét. Kb. 20- 25 percig áztatjuk, közben többször átforgatjuk.
  2. A petrezselymet apróra fölvágjuk. A kockára fölvágott hagymát kevés napraforgó olajon megdinszteljük.
  3. Az összes hozzávalót még a zsemlékhez adjuk, és jól összegyúrjuk, egynemű masszát alkotunk, gombócokat formázunk. Kb. 14 db gombócra elegendő az a mennyiség.
  4. Majd lassú, nem forrásban lévő, sózott vízben kb. 20-25 percig főzzük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3127
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal
Éva házias konyhája 159 recept

Egy német tradicionális étel, szinte mindenhol ismert, viszont a saját ízvilágomat is tükrözi, mert több receptet elolvastam, és összeállítottam egy saját receptet belőle, úgy, ahogy nekünk ízlik. Sertéskarajból készítettem, de lehet tarjából, stb. is készíteni, de ebben az esetben növekszik természetesen a főzési idő. A férjem egyik kedvenc étele, zsemlegombóccal, aminek a receptjét ide le is írtam, úgy, ahogy én készítem. De legtöbbször én hagyatkozom az  étel állagára, és érzés alapján állítom össze.

Hozzávalók

Hús

Zsemlegombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...