Párolt nyúlcomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g író50 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
19g füstölt szalonna123 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
593
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g nyúlcomb1360 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g író200 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2374
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
47.4g nyúlcomb65 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23.7g író9 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
3.6g füstölt szalonna23 kcal
-
7.1g vörösbor6 kcal
-
11.9g alaplé1 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1556.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 354.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
593
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.6 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6227.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 768 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 2734 mg
-
Nátrium 2146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1417.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
2374
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
1 kg nyúlcomb
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
6 db borókabogyó
-
2 db babérlevél
-
500 ml író
-
1.5 ek mustár
-
75 g füstölt szalonna
-
250 ml alaplé
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst mossuk, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Köre szórjuk a durvára vágott hagymát és fokhagymát, a borókabogyót és a babérlevelet, majd felöntjük az íróval. Hűtőbe tesszük, és kb. 1-2 napig pácoljuk, közben összerázogatjuk.
- A húst kiszedjük a pácléből, hideg vízzel lemossuk, és szárazra töröljük, a mustárral bekenjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát a pácléből kiszedjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
- A szalonnát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kisütjük. A húst, a leszűrt hagymát és fokhagymát a szalonnazsírban megpirítjuk. A húst kivesszük, a bort a serpenyőbe öntjük, hagyjuk elpárologni, majd hozzáöntjük a levest is. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 90-120 perc alatt puhára pároljuk.
- Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. A levet, amelyben főtt, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, majd a vajjal elkevert liszttel besűrítjük. A szószt tálaljuk a húshoz.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5530
- Feltöltés dátuma: 2017. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, omlós hús bársonyos mártással. Párolt vörös káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal tálalva egy ízletes ünnepi étel.