r
Nosalty Logó

Párolt gombás-zöldséges csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Párolt gombás-zöldséges csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A dekorációhoz

Összesen 777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A dekorációhoz

Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A dekorációhoz

Összesen 62 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    844.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2487 micro
  • β-karotin
    5985 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 777 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    11971 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1556 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A dekorációhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sárga és fehérrépát, valamint a megtisztított gombát.
  3. Lassú tűzön ezeket megpároljuk, ha ezzel megvagyunk, felöntjük kevés vízzel, majd hozzáadjuk a mustárt. Addig főzzük, amíg a hozzávalók a hússal együtt puhára nem főttek.
  4. Elkészítjük a burgonyapürét: a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és összetörjük, ízesítjük sóval, ételízesítővel.
  5. Dekoráció: az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és a tányérra helyezzük tetszés szerint, majd a citromot is felszeljük, és az uborka karikákra helyezzük. Igazából a két színkombináció miatt érdemes ezeket a hozzávalókat választani. A petrezselyem levelet a burgonyapürére helyezzük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3822
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon ízletes, hamar elkészíthető, extra hozzávalókat nem tartalmaz. Én ma ezt készítettem ebédre, és nagy sikert aratott. Úgy gondolom, mindenkinek megér egy próbát :)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...