r
Nosalty Logó

Olasz rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Olasz rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20995.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    19898 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83980.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2060 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    79590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    794 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1975 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 2434 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    3173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    410 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 97 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánt, és a szeleteket helyezzük egy tálba.
  2. A rétegek között a durva szemű sóval hintsük meg a padlizsánszeleteket. Fedjük le a tálat légmentesen, és hagyjuk állni a padlizsánt körülbelül 30 percig.
  3. Forgassuk meg a padlizsánszeleteket lisztben, majd a megsózott, megborsozott felvert tojásban. Ezt követően süssük ki őket napraforgó olajban. Helyezzük a szeleteket nedvszívó papírra, itassuk le a felesleges olajat.
  4. Készítsük el külön a paradicsomszószt: a felszeletelt hagymát, a hámozott paradicsomot és a bazsalikomot extra szűz olívaolajon süssük körülbelül 15 percig, majd enyhén sózzuk és borsozzuk meg.
  5. Egy sütőtálban helyezzük egymásra rétegesen a kisütött padlizsánszeleteket, a paradicsomszószt, a scamorza és parmezán sajtot, és néhány bazsalikomlevelet.
  6. Helyezzük a sütőbe és süssük legalább 20 percig, 185 °C fokon
  • Sütés ideje: 185 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8283
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz rakott padlizsán
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Az Olasz Gasztrohét keretében Mario Palermo a TG Italiano étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...