Olasz rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g padlizsán36 kcal
-
50g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
38g parmezán sajt147 kcal
-
50g scamorza136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
125g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g padlizsán143 kcal
-
200g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
150g parmezán sajt588 kcal
-
200g scamorza544 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
500g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2434
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.9g padlizsán6 kcal
-
8g só0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
15.9g paradicsom3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
1.2g lilahagyma0 kcal
-
23 kcal
-
8g scamorza22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
19.9g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
97
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20995.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 19898 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 286.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150 g
Zsír
-
Összesen 107.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 822 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83980.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 2060 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1881 mg
-
Nátrium 79590 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1145.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 611 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1975 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1708 micro
Összesen
2434
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3348.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 3173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 410 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
97
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
600 g padlizsán
-
200 g finomliszt
-
4 db tojás
-
30 g lilahagyma
-
150 g parmezán sajt
-
200 g scamorza
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
500 ml napraforgó olaj
Elkészítés
- Mossuk meg és vágjuk fel hosszában a padlizsánt, és a szeleteket helyezzük egy tálba.
- A rétegek között a durva szemű sóval hintsük meg a padlizsánszeleteket. Fedjük le a tálat légmentesen, és hagyjuk állni a padlizsánt körülbelül 30 percig.
- Forgassuk meg a padlizsánszeleteket lisztben, majd a megsózott, megborsozott felvert tojásban. Ezt követően süssük ki őket napraforgó olajban. Helyezzük a szeleteket nedvszívó papírra, itassuk le a felesleges olajat.
- Készítsük el külön a paradicsomszószt: a felszeletelt hagymát, a hámozott paradicsomot és a bazsalikomot extra szűz olívaolajon süssük körülbelül 15 percig, majd enyhén sózzuk és borsozzuk meg.
- Egy sütőtálban helyezzük egymásra rétegesen a kisütött padlizsánszeleteket, a paradicsomszószt, a scamorza és parmezán sajtot, és néhány bazsalikomlevelet.
- Helyezzük a sütőbe és süssük legalább 20 percig, 185 °C fokon
- Sütés ideje: 185 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8283
- Feltöltés dátuma: 2020. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
Az Olasz Gasztrohét keretében Mario Palermo a TG Italiano étterem séfje készítette ezt az ételt.