Parmezános sült répák
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
175g sárgarépa64 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
18g parmezán sajt69 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g sárgarépa255 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
89.1g sárgarépa32 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8.9g parmezán sajt35 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 5415 micro
-
β-karotin 12915 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
168
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3120.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 1035 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 1253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 571 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5347 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 21662 micro
-
β-karotin 51662 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1595 micro
Összesen
670
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2756 micro
-
β-karotin 6573 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál fokhagymapor
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. A sárgarépát készítsük elő úgy, hogy meghámozzuk, és hosszában félbe, majd ismét félbe vágjuk, hogy minden darabnak lapos oldala legyen.
- Egy nagy tálban csorgassunk rá olívaolajat, reszelt fokhagymát, paprikát, köményt, chilit, petrezselymet és egy csipet sót. Keverjük össze a pácot.
- Adjuk hozzá a sárgarépát a páchoz, és alaposan keverjük össze, hogy az összes sárgarépát bevonja a pác.
- Szórjunk egy maréknyi frissen reszelt parmigiano reggiano sajtot egy tapadásmentes sütőedénybe vagy tepsibe. A sárgarépákat fogassuk bele a reszelt parmezánba, és sajttal lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük meg az összes sárgarépával, és ügyeljünk arra, hogy egyenletes rétegben kerüljenek egymás mellé, hézag nélkül.
- 20-25 percig süssük, a sütő erősségétől függően. Ellenőrizzük, hogy a sárgarépa teljesen megpuhult-e úgy, hogy egy fogpiszkálót vagy villát szúrunk bele. Vegyük ki a sütőből, és egy spatula segítségével azonnal fordítsuk meg a répákat. Élvezzük a gyönyörű, ropogós, parmezános sárgarépánkat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2519
- Feltöltés dátuma: 2023. május 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ez a recept lesz az új kedvenced, ha sárgarépáról van szó! Füstös fűszerkeverékkel bevonva és ropogós parmezánkéregben pörköljük oda a sütőben. A sült sárgarépa már önmagában is nagyon ízletes, miután édeskésre karamellizálódik a sütőben, a parmezán hozzáadása pedig karaktert és sósságot ad neki, ezzel másik szintre emelve a fogást. Tálalhatjuk köretként bármilyen összejövetelre, minden vendég imádni fogja! Próbáljátok ki répa helyett kelbimbóval, padlizsánnal, édesburgonyával, és akár brokkolival is. Nagyszerű módja annak, hogy több zöldséget fogyasszunk, és a gyerkőcök is fixen megeszik. Nincs olyan ember, akinek ne ízlene!