r
Nosalty Logó

Parmezános burgonyagratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Parmezános burgonyagratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 967 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A burgonyát megmossuk, nem hámozzuk, majd egy fedeles tűzálló formába gyaluljuk. Hozzágyaluljuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a parmezán felét.
  2. Hozzáöntjük a tejszínt és az olajat. Sóval, borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel fűszerezzük, jól elkeverjük.
  3. Lefedjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, megszórjuk a maradék parmezánnal, és további 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7916
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű, finom, krémes köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...