r
Nosalty Logó

Parmezán leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Parmezán leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1577 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2300.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9203.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    2647 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1577 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, mossuk. A burgonyát kockákra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk.
  2. 1 ek olajat felforrósítunk. A kétféle hagymát és a burgonyát megdinszteljük a forró olajban. Felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A parmezánt lereszeljük. A levesbe szórjuk, és állandó kavarás mellett felolvasztjuk.
  4. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük.
  5. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomokat, kevergetve 3-4 percig sütjük, közben megszórjuk a porcukorral, és enyhén karamellizáljuk.
  6. A tejszínt a leveshez kavarjuk, botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  7. A levest a karamellizált paradicsomokkal tálaljuk. Mindegyik tányérba 1-1 tk pestot keverünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4119
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A parmezánt helyettesíthetjük pecorinóval.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...