Parmezán leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g pesto16 kcal
Összesen
396
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
136g koktélparadicsom24 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g pesto62 kcal
Összesen
1577
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
12.8g burgonya7 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
6.4g fehérbor5 kcal
-
38.3g csirke alaplé3 kcal
-
12.8g parmezán sajt50 kcal
-
8.7g koktélparadicsom2 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
12.8g főzőtejszín17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g pesto4 kcal
Összesen
101
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2300.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 157.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
396
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 95.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9203.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 2647 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 4574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 630 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 665 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 789 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3499 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1577
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 223 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
200 g burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
600 ml csirke alaplé
-
200 g parmezán sajt
-
8 db koktélparadicsom
-
1 ek porcukor
-
200 g főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát, hagymát, fokhagymát megpucoljuk, mossuk. A burgonyát kockákra vágjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk.
- 1 ek olajat felforrósítunk. A kétféle hagymát és a burgonyát megdinszteljük a forró olajban. Felöntjük a levessel és borral. Felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
- A parmezánt lereszeljük. A levesbe szórjuk, és állandó kavarás mellett felolvasztjuk.
- A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük.
- A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomokat, kevergetve 3-4 percig sütjük, közben megszórjuk a porcukorral, és enyhén karamellizáljuk.
- A tejszínt a leveshez kavarjuk, botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A levest a karamellizált paradicsomokkal tálaljuk. Mindegyik tányérba 1-1 tk pestot keverünk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4143
- Feltöltés dátuma: 2013. március 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A parmezánt helyettesíthetjük pecorinóval.