r
Nosalty Logó

Párizsivirágok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Párizsivirágok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3539 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 885 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7770.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    5337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3539 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, kb. fél dl-t kiveszünk belőle, amibe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A többi tejet a kenyérsütő üstjébe öntjük. Beleteszünk egy felvert tojást és az olajat. Ezt követően beleöntjük a lisztet úgy, hogy a folyadékot teljesen ellepje. Egyik sarokba tesszük a sót, míg a liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleöntjük a felfuttatott tejet. Bekapcsoljuk a kenyérsütő dagasztó programját, és a többit a gépre bízzuk.
  2. Közben a párizsit vékony szeletekre vágjuk.
  3. Ha a tészta megkelt, kivesszük a gépből és vékonyra nyújtjuk. A párizsi méretével egyező méretű köröket szaggatunk belőle, majd két-két kör közé egy-egy szelet párizsit teszünk. Nyolc részen bevágjuk úgy, hogy ne érjen a közepéig majd két-két egymás melletti fülecskét egymással ellentétes irányba csavarunk.
  4. Tepsibe helyezzük, majd a másik felvert tojással megkenjük a tetejüket, mákkal díszítjük. Még 20 percig hagyjuk kelni.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3818
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Ajánló

Vendégvárónak, tízórainak, piknikre kiváló, gyorsan elkészülő fogás. Persze a párizsit helyettesíthetjük más felvágottal is, pl. sonkával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsivirágok
nyultanti 100 recept

Néha előtör belőlem a tökéletes anyuka - legalábbis annak vágya - és saját készítésű péksütivel látom el a gyerekeket a suliba tízóraiként. Így készültek ezek a finomságok is, parizeres zsömle helyett mégiscsak jobban hangzik, nem? A tésztát kenyérsütő gépben készítettem, de aki nálam lelkesebb (vagy nincs kenyérsütője), természetesen kézzel is dagaszthatja, de én így gyorsabbnak, és kényelmesebbnek találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...