r
Nosalty Logó

Paris-Brest képviselőfánk koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Paris-Brest képviselőfánk koszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Összesen 2878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 2878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, a vajat és a vaníliás cukrot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
  7. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást (evőkanállal is rakhatunk kis tésztahalmokat).
  8. Kb. 25 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
  9. A krémhez a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, és a lisztet összekeverjük. A felforrósított tejet folyamatos kevergetés közben, fokozatosan a krémhez keverjük. Közepes tűzön tovább kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, innentől számolva még 2 percig főzzük, keverve. Ezután áttesszük egy kisebb edénybe, folpackot simítunk a tetejére (így nem bőrösödik be a krém teteje), és hagyjuk kihűlni.
  10. Felverjük a tejszínt, lazán beleforgatjuk a kihűtött főzött krémbe.
  11. A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.
  12. A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk. Megkenjük a krém felével, elrendezzük rajta az eperfalatkákat, rákenjük a maradék krémet és visszatesszük rá a tészta felső részét.
  13. Megcsurgatjuk a csokimázzal, és hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5343
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jade blogján gyönyörűségre bukkantam: egy csodás képviselőfánk koszorúra! Annyira megtetszett a recept, hogy rögtön el is készítettem, gyereknapi desszertnek. :) A tésztájához - a nekem már jól bevált - chouquette receptet használtam, a krém és öntet mennyiségén kicsit csökkentettem. Nagyon guszta és ellenállhatatlanul finom süti lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...