Paris-Brest képviselőfánk koszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
10g vaj72 kcal
-
42g víz0 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
42g tej23 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
42g eper13 kcal
A csokoládéöntethez
-
10g csokoládé55 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
1g habtejszín2 kcal
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
60g vaj430 kcal
-
250g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
250g eper75 kcal
A csokoládéöntethez
-
60g csokoládé328 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
Összesen
2878
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
3.9g vaj28 kcal
-
16.1g víz0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
A krémhez
-
3.9g tojássárgája12 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
16.1g eper5 kcal
A csokoládéöntethez
-
3.9g csokoládé21 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.3g habtejszín1 kcal
Összesen
184
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 128.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 169.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1709 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2663.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1077 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.2 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 771.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1131 mg
-
Retinol - A vitamin: 1460 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1738 micro
Összesen
2878
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dkg vaj
-
2.5 dl víz
-
12.5 dkg finomliszt
-
10 g vaníliás cukor
-
4 db tojás
A krémhez
-
3 db tojássárgája
-
6 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2.5 dl tej
A csokoládéöntethez
-
6 dkg csokoládé
-
1.5 dkg vaj
-
5 g habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A vizet, a vajat és a vaníliás cukrot egy kis edényben felforraljuk.
- Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
- Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
- Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is.
- Előmelegítjük a sütőt.
- Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
- Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást (evőkanállal is rakhatunk kis tésztahalmokat).
- Kb. 25 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
- A krémhez a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, és a lisztet összekeverjük. A felforrósított tejet folyamatos kevergetés közben, fokozatosan a krémhez keverjük. Közepes tűzön tovább kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, innentől számolva még 2 percig főzzük, keverve. Ezután áttesszük egy kisebb edénybe, folpackot simítunk a tetejére (így nem bőrösödik be a krém teteje), és hagyjuk kihűlni.
- Felverjük a tejszínt, lazán beleforgatjuk a kihűtött főzött krémbe.
- A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.
- A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk. Megkenjük a krém felével, elrendezzük rajta az eperfalatkákat, rákenjük a maradék krémet és visszatesszük rá a tészta felső részét.
- Megcsurgatjuk a csokimázzal, és hűtőbe tesszük pár órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5356
- Feltöltés dátuma: 2012. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mignon
212 recept
Jade blogján gyönyörűségre bukkantam: egy csodás képviselőfánk koszorúra! Annyira megtetszett a recept, hogy rögtön el is készítettem, gyereknapi desszertnek. :) A tésztájához - a nekem már jól bevált - chouquette receptet használtam, a krém és öntet mennyiségén kicsit csökkentettem. Nagyon guszta és ellenállhatatlanul finom süti lett!