Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
5 kcal
-
75g víz0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
A feltéthez
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
Összesen
1041
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
20g friss élesztő21 kcal
-
300g víz0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A feltéthez
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
Összesen
4164
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
19.5g víz0 kcal
-
0.5g méz1 kcal
-
26g finomliszt95 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
A feltéthez
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
6.5g füstölt szalonna43 kcal
-
19.5g tejföl39 kcal
-
6.5g juhtúró18 kcal
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 186.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1041
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.5 g
Zsír
-
Összesen 264.4 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1795.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 745.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
4164
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál méz
-
40 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
A feltéthez
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
3 dl tejföl
-
10 dkg juhtúró
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos vízben keverjük el a mézzel.
- A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket és az olajat.
- Dagasszunk belőle ruganyos tésztát, szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán át.
- Gyúrjuk át ismét, majd kelesszük még minimum 1,5 órát (minél tovább kel, annál finomabb lesz a tészta).
- A megkelt tésztát szedjük négy részre, nyújtsuk ki kerek lepényeknek (kb. 25 cm átmérőjű lángosok lesznek), majd faszénparázs felett (a parázstól kb. 15 cm-re) süssük hólyagosra a lepényeket.
- A forró tésztát kenjük meg a juhtúrós tejföllel, szórjuk meg a hagymával és a szalonnával.
A feltéthez
- A feltéthez a felkockázott vöröshagymát forgassuk meg a 2 evőkanál lisztben, bő, forró olajban süssük ropogósra, szedjük konyhai papírtörlőre.
- A felkockázott szalonnát süssük zsírjára.
- A tejfölt keverjük el a juhtúróval.
- Sütés ideje: 7 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3186
- Feltöltés dátuma: 2014. június 19.
Ajánló
A tészta összeállításánál ügyeljünk arra, hogy ruganyos tésztát kapjunk, szükség esetén tegyünk még hozzá lisztet vagy vizet (nekem lisztet kellett még hozzáadnom). Ne féljünk rátenni a grillrácsra a lángosokat. Ha elég forró a parázs és jó a tészta állaga, nem fog átfolyni rajta. Nekem úgy vált be, hogy először négy kis gombóckát formáztam, majd közvetlenül a grillre helyezés előtt nyújtottam lepénnyé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Ki ne imádná a kemencében sült langallót? És próbálkozhatunk kemence nélkül sütőben, de az még sem az igazi... de ez a faszénparázson sült változat, amihez nem kell kemence, csak egy grillsütő, már egészen megközelíti azt az ízvilágot.