r
Nosalty Logó

Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1041 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 4164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos vízben keverjük el a mézzel.
  2. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket és az olajat.
  3. Dagasszunk belőle ruganyos tésztát, szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán át.
  4. Gyúrjuk át ismét, majd kelesszük még minimum 1,5 órát (minél tovább kel, annál finomabb lesz a tészta).
  5. A megkelt tésztát szedjük négy részre, nyújtsuk ki kerek lepényeknek (kb. 25 cm átmérőjű lángosok lesznek), majd faszénparázs felett (a parázstól kb. 15 cm-re) süssük hólyagosra a lepényeket.
  6. A forró tésztát kenjük meg a juhtúrós tejföllel, szórjuk meg a hagymával és a szalonnával.

A feltéthez

  1. A feltéthez a felkockázott vöröshagymát forgassuk meg a 2 evőkanál lisztben, bő, forró olajban süssük ropogósra, szedjük konyhai papírtörlőre.
  2. A felkockázott szalonnát süssük zsírjára.
  3. A tejfölt keverjük el a juhtúróval.
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3176
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

A tészta összeállításánál ügyeljünk arra, hogy ruganyos tésztát kapjunk, szükség esetén tegyünk még hozzá lisztet vagy vizet (nekem lisztet kellett még hozzáadnom). Ne féljünk rátenni a grillrácsra a lángosokat. Ha elég forró a parázs és jó a tészta állaga, nem fog átfolyni rajta. Nekem úgy vált be, hogy először négy kis gombóckát formáztam, majd közvetlenül a grillre helyezés előtt nyújtottam lepénnyé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parázson sült hagymás juhtúrós-szalonnás kenyérlángos
nyultanti 100 recept

Ki ne imádná a kemencében sült langallót? És próbálkozhatunk kemence nélkül sütőben, de az még sem az igazi... de ez a faszénparázson sült változat, amihez nem kell kemence, csak egy grillsütő, már egészen megközelíti azt az ízvilágot.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...