r
Nosalty Logó

Parajos gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Parajos gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13175 micro
Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3810.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52700 micro
Összesen 1255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3518 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felvágjuk, vajon megpároljuk, és hozzáadjuk a parajleveleket.
  2. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt kb. 5 percig főzzük.
  3. A gombát megtisztítjuk, szárát vékonyan felszeleteljük.
  4. Vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a zsemlemorzsát. Jöhet rá a paraj is. Jól összekeverjük, és ízesíthetjük még, ha szükséges.
  5. A gombafejeket besózzuk, majd a parajos töltelékkel megtöltjük. Sajtot szórunk rá, és mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Igazi vegetáriánus ételként párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17321
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept zseniális és ékes bizonyítéka, hogy az „ezt nem szeretem, ezt tuti nem eszem meg” érzés, csak csúnya beidegződés (vagy elkészítés kérdése?). Nem vagyok nagy vega rajongó, gyakorlatilag húst-hússal eszem. Ez a recept azonban valamiért megtetszett. Elkészítettem, megettem, ízlett. Ekkor pedig valaki felvilágosított, hogy paraj=spenót (igen vérciki, de ezt a fejezetet átlapozhattam valahogy a kis zöldséghatározóban). A spenóthoz fűződő viszonyom pedig 1 éves korom óta finoman szólva is viharos, mondjuk ki, utálom. A recept kiválóságára legyen az a bizonyíték, hogy még én is megettem…!:) És jó volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...