r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos darált pulyka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Paradicsomszószos darált pulyka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomszószos darált pulykához

A köretekhez

1776
Kalória
97.1g
Fehérje
260.5g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
786g
Víz
168.4g
Koleszterin
28.2g
Rost
22.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos darált pulykához

A köretekhez

Összesen 1776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos darált pulykához

A köretekhez

Összesen 7102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paradicsomszószos darált pulykához

A köretekhez

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    926 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 1776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13656.9 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    629 mg
  • Kálcium
    3126 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    1572 mg
  • Foszfor
    4871 mg
  • Nátrium
    3284 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1042.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

Víz

  • Összesen
    3143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3706 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    6678 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 7102 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2810 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A paradicsomszószos darált pulykához

  1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  2. A jénaiba beletesszük az olajat, a mosott rizst, petrezselymet, ételízesítőt, kurkumát, bőségesen vizet, és a sütőbe, középső rácsra téve, 160 fokon 40-45 percig pároljuk. Majd ha kész, még 10 percig benne hagyjuk, hogy teljesen kipereghessen.
  3. Lábasban az olajon megpároljuk a vörös- és fokhagymákat sóval fedő alatt, majd beletesszük a húst.
  4. Fehéredésig keverjük a húst, majd beletesszük a pirospaprikát, és elkeverjük, beleöntjük a paradicsomlevet, ezzel is elkeverjük.
  5. Beletesszük a fűszereket, kb. 1 dl vizet, és fedő alatt kis lángon hagyjuk főni 35-40 percig, néha megkeverjük. Ha kell, még pici vizet adjunk hozzá.
  6. Ha a hús puha, beletesszük a fehérbabot, a virslit, főzzük 4-5 percig, beleöntjük az üveges szószt is, és összeforraljuk, kóstoljuk, tálaljuk.
  7. A forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát, nem szét, csak meg kell főzni, leszűrjük, és tálaljuk (7-8 perc).
  8. A rizs elkészült már, azt is kivesszük, és egy tányéron tálaljuk a szószt a kétféle körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már paradicsomos szószt szerettem volna készíteni, vita a körettel volt, én tésztát szerettem volna és a lányom is, a fiúk rizst szerettek volna. Mindenkinek igaza lett.Ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit. Most vettem először ilyen márkájú paradicsomsűrítményt, ami nagyon finom, magában is, megkóstoltam, igazi paradicsom illata és igazi paradicsom íze van.:-))És jó sűrű állagú!:-))) Azóta bespájzoltam belőle , pár dobozzal, mert árban és minőségben is megéri.:-))) Először vettem ilyen üveges bolognai szószt, és a megkóstolása után, éreztem,nincs  üveges szósz íze,sőt!, hogy pont olyan, amilyennek lennie kell, nem kell bele egy pici cukor se, mert ez egy kicsit édeskésebb, és a sok paradicsom savasságát venné el a cukor, de se ez a szósz nem volt cukorkívánó, se a paradicsomsűrítmény nem kívánta a cukrot, nagyon finom volt mind a kettő.És ráadásul nagyon szép piros:-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!