r
Nosalty Logó

Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maria.
Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4241.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1737.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 1664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    989 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a húslevest, kislángon kb. 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ezután borsozzuk, sózzuk, majd addig főzzük, míg a paradicsomot könnyen szét lehet nyomkodni, és kezdi elfőni a levét.
  2. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pár csepp vörösborecetet, és nagyobb lángon óvatosan (gyakori keverés mellett) elfőzzük a levét. Sűrű paradicsomszószt kell kapnunk, melyet a végén csíkokra szelt bazsalikomlevelekkel ízesítünk.
  3. Egy tűzálló edénybe beleöntjük a paradicsomszószt, a gombákat betekerjük a vékonyra metélt angolszalonnával, és a szósz tetejére helyezzük őket.
  4. Megszórjuk a sajttal, majd meglocsolgatjuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  5. Bagettel vagy friss fehér kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4981
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti ötlet Jamie Oliver: "Jamie vacsorái" könyvében található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk