Paradicsomszósszal sült szalonnás gomba
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
45g fokhagyma60 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
31g alaplé2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
800g gomba171 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1664
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6 kcal
-
36g gomba8 kcal
-
4.5g füstölt szalonna29 kcal
-
8.1g fokhagyma11 kcal
-
6.8g fehérbor6 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.6g alaplé0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
75
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 434.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4241.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1190 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1511 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1737.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 706 micro
Összesen
1664
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 989 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
800 g konzerv paradicsom
-
3 fej fokhagyma
-
150 ml fehérbor
-
3 csepp vörösborecet
-
125 ml alaplé
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáöntjük a paradicsomkonzerveket, közepes tűzön felforraljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, a húslevest, kislángon kb. 15 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ezután borsozzuk, sózzuk, majd addig főzzük, míg a paradicsomot könnyen szét lehet nyomkodni, és kezdi elfőni a levét.
- Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pár csepp vörösborecetet, és nagyobb lángon óvatosan (gyakori keverés mellett) elfőzzük a levét. Sűrű paradicsomszószt kell kapnunk, melyet a végén csíkokra szelt bazsalikomlevelekkel ízesítünk.
- Egy tűzálló edénybe beleöntjük a paradicsomszószt, a gombákat betekerjük a vékonyra metélt angolszalonnával, és a szósz tetejére helyezzük őket.
- Megszórjuk a sajttal, majd meglocsolgatjuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
- Bagettel vagy friss fehér kenyérrel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4982
- Feltöltés dátuma: 2010. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Az eredeti ötlet Jamie Oliver: "Jamie vacsorái" könyvében található.