Paradicsomos szelet Inom konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
38g paradicsomlé6 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
A tetejére
-
17g csokoládé91 kcal
Összesen
1331
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
225g paradicsomlé38 kcal
-
191g napraforgó olaj1691 kcal
-
105g porcukor406 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
7979
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
10.1g paradicsomlé2 kcal
-
8.6g napraforgó olaj76 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
27g finomliszt98 kcal
A krémhez
-
8 kcal
-
6.8g paradicsomlé1 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
9g margarin65 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
25 kcal
A tetejére
-
4.5g csokoládé25 kcal
Összesen
360
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 93.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5648 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1331
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.8 g
Zsír
-
Összesen 398.7 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2403.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1023.7 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 560.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 99 mg
-
C vitamin: 281 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2259 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 33889 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
7979
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1526 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
360
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 ek porcukor
-
1 teáskanál szalalkáli
-
1 db tojás
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1.5 dl paradicsomlé
-
1.5 dl tej
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
A tetejére
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, ez kb. 60 dkg.
- 4 lapot sütünk belőle.
- Közben a pudingport elkeverjük 4 ek cukorral, a paradicsomlével és a tejjel, majd megfőzzük, és kihűtjük.
- A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a pudingot.
- A lapokat megtöltjük. Az első lapra megy a pudingos krém fele, rá a második lap, amelyet megkenünk lekvárral. A harmadik lapot ráfektetjük, a maradék krémet elosztjuk rajta, majd befedjük a negyedik lappal, amit olvasztott csokival vonunk be. Egy éjszakát hagyjuk puhulni.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 14050
- Feltöltés dátuma: 2013. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
"Inom"
70 recept
Kedvenc szakácsom, cukrászom oldalán találtam, s kíváncsivá tett, milyen is lehet egy sütemény, ha paradicsom van benne. Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a krém készítéséhez is használtam paradicsomlevet. Finom lett... Az eredeti recept az orozi.try.hu oldalon található.