r
Nosalty Logó

Paradicsomos sült bab

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Angie-30
Paradicsomos sült bab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4464 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1030 mg
  • Foszfor
    1708 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2039 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk, másnap forraljuk fel, majd szűrjük le.
  2. A vöröshagymákat vágjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket félbe, a paradicsomot darabokra.
  3. A babhoz tegyük a hagymákat, sót és annyi vizet, hogy ellepje. Főzzük addig, amíg félig megpuhul.
  4. Készítsünk rántást. A forró olajra rászórjuk a lisztet, megpirítjuk, tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Kevés hideg vizet adva hozzá visszarakjuk a tűzre, és állandóan keverve felforraljuk. Hozzákeverjük a babhoz, majd öntsük át egy tepsibe vagy jénaiba, keverjük hozzá a paradicsomot, és kb. 80 percet sütjük. Közben keverjük meg kétszer-háromszor.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12523
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy újságban volt a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...