Paradicsomos spárgasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
167g zöldspárga23 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
274
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
51.7g zöldspárga7 kcal
-
25.8g paradicsom5 kcal
-
19g újhagyma4 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
28
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 226 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 1118 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 1350 micro
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 678.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 284 micro
-
β-karotin 3354 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 4051 micro
Összesen
274
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 665 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
250 g paradicsom
-
2 közepes db újhagyma
-
1.5 ek olívaolaj
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 ek citromlé
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, mossuk, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben ½ ek olajon a cukorral megszórva kb. 5 perc alatt ropogósra dinszteljük. Egy edénybe öntjük, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Meglocsoljuk a maradék olajjal és citromlével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
- A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, az újhagymát gyűrűkre vágjuk. Mindkettőt a bazsalikommal együtt a spárgához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4491
- Feltöltés dátuma: 2016. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom saláta a spárga idényre. Tálaljuk kevés parmezán forgáccsal megszórva. Önálló ételként vagy grillezett húsokhoz köretként.