r
Nosalty Logó

Paradicsomos pulykamell egyszerűen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nekemannyima
Paradicsomos pulykamell egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    300 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1200.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    2249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    5294 micro
Összesen 2884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2428 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát üvegesre sütjük.
  2. Beletesszük a zöldborsót, az áztatott zsemlét (kenyeret), a kakukkfüvet, a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A kiterített pulykamellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és ráhalmozzuk a zöldborsós keveréket.
  4. Beborítjuk a másik kiterített pulykamellel, és azt is kicsit megsózzuk, borsozzuk.
  5. Nyakon öntjük a fűszerezett (só, cukor, fokhagyma, bazsalikom ,kakukkfű) paradicsomlével.
  6. Lefedjük, és sütőben megsütjük.
  7. Közben a rizst is elkészítjük köretnek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: jénai
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3622
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Gondolom midenféle zöldséggel jó lehet: zöldbab, brokkoli, répafélék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nekemannyima 18 recept

Lányomék építkeznek.Én meg ha vendégségbe megyek, főzök nekik. Elhatároztam, hogy töltött pulykamell lesz.. Miközben olvadozik a husi, csinálnám a tölteléket, de se tojás, se elég kenyér itthon. Ekkor gondoltam ki ezt a kesze-kusza fogást, kíváncsaian várva, milyen is lesz. Hát ilyen omlós, NEM száraz pulykamellet még sose ettem. Másnapra nem is maradt sok:), pedig csak hárman voltunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...