r
Nosalty Logó

Paradicsomos-parmezán sajtos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-parmezán sajtos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    418 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 1749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8492.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2038 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    3520 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    2606 micro
Összesen 3498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2866 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát feltesszük enyhén sós, lobogó vízbe főni.
  2. Közben a fokhagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk az olajon addig, amíg épp érezni kezdjük az illatát. Ekkor beletesszük az apróra vágott, szárított paradicsomot, és a durvára vágott fenyőmagot, és kb. 4 percig a gázrózsa kis lángján összesütjük.
  3. Ezután beletesszük a mascarponet, reszelt parmezánt, szerecsendiót, fehérbort, vizet, a lime levét, szétnyomott kapribogyót, és kb. 5 percig főzzük a kis lángrózsa közepes lángján.
  4. A vége felé sózzuk és borsozzuk, majd amikor elzártuk alatta a tüzet, hozzákeverjük a bazsalikomot, és végül a tésztával összekeverjük az egész öntetet.
  5. Tálaláskor reszelt parmezánt és apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4612
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kint tombol a tél, az év egyik legnehezebb napja - ezt már most biztosra tudom, pedig még alig kezdődött el az év - próbál a végéhez közeledni, s én másra sem vágyom, mint napsütésre, vidámságra, melegre, tengerpartra, Olaszországra. Egy emlék jut az eszembe, a mesés Nápolyi-öbölről, és egy tökéletes étteremről Sorrentoban... s a receptet most megosztok veletek, hiszen ma este én is ezt fogom vacsorázni... s gondolatban utazom a mesés, és mindig meleg Dél-Olaszországba.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...