r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás vendégváró

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-mozzarellás vendégváró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2899 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként bekapcsoljuk a sütőt a legmagasabb hőmérsékletre (ha van, érdemes pizzafokozatot kapcsolni).
  2. A kinyújtott tésztát sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk.
  3. A tetejét megkenjük vékonyan paradicsomkoncentrátummal (hogy tényleg vékony legyen, úgyis lehet, hogy a kanál domború felére nyomtjuk a paradicsomot, és úgy terítetjük szét, de tényleg éppen hogy csak!).
  4. Rárakjuk az apróra vágott sonkát, a szinte papírvékonyra felszeletelt gombá(ka)t, a friss bazsalikomleveleket és a reszelt mozzarellát.
  5. A forró sütőben készre sütjük. Kb. annyi idő kell neki, hogy a mozzarella aranybarna színben pompázzon, és már kész is.
  6. Kissé fel fog hólyagosodni, de utána "le fog lapulni".
  7. A kész tésztát kivesszük, és cikkelyekre vágjuk.
  8. Akár szeletként is ehető, de akkor érdemes egy pár perccel tovább sütni, hogy keményebb legyen. Ezzel a rövidebb sütési idővel egy könnyen feltekerhető tésztát kapunk.
  9. A tészta háromszöges talpát magunk felé rakjuk, és a csúcsa felé feltekerjük, majd az egészet átszúrjuk egy party pálcikával (vagy egy fogpiszkálóval). De magában is megáll.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6394
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal-sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint a leírása/elolvasása ;) Lépésről-lépésre képek segítségével itt is megtalálható!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...