r
Nosalty Logó

Paradicsomos és gombás crostini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
hallie
Paradicsomos és gombás crostini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

524
Kalória
23.9g
Fehérje
54.6g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
169.6g
Víz
39.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3185.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. Először a feltéteket készítjük elő.
  2. Paradicsomos feltét:
  3. A paradicsomot felszeleteljük és a magját kikanalazzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  4. Beletesszük egy kis tálba, majd az apróra vágott lilahagymát szórjuk rá.
  5. A mozzarella golyóból egy keveset leválasztunk, és apró kockákra vágjuk, majd ez is mehet a paradicsomra és a lilahagymára.
  6. Rátépkedünk még néhány levél friss bazsalikomot , egy csipet sót és borsot teszünk rá, és a végén egy kevés extra szűz olívaolajjal összekeverjük.
  7. Gombás feltét:
  8. A gombákat megmossuk, megtörölgetjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  9. Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, és egymás mellé fektetjük a gomba szeleteket.
  10. A kakukkfű ágacskáról letépkedjük a kis levelet, és megszórjuk vele a gombákat, hintünk rá frissen őrölt borsot.
  11. A maradék mozzarella golyót rátépkedjük (de a scamorza sajt is nagyon jó) a gombákra, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és mehet a sütőbe. Kb. 220 fokon addig sütjük, míg a mozzarella szép aranybarnára nem sül.
  12. Crostini:
  13. A baugette -et (esetleg cibatta cipót) felvágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre.
  14. Egy száraz serpenyőben (vagy akár rácsos serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk.
  15. Miután papírtörlővel lefedett tányérra tettük őket, a fokhagyma gerezddel vékonyan átdörzsöljük az egyik oldalukat, hogy még pikánsabb legyen a falat. Ha valaki kívánja, kaphat a crostini még egy kis olívaolaj löketet.
  16. Összeállítás:
  17. Asztalra tesszük a crostini szeleteket, a két feltétet, az olívaolajat, sót, borsot és mindenki úgy pakolja meg a saját kis falatkáját, ahogyan szeretné.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Olasz ebédet terveztem férjemmel, és szerettem volna valami kis előételt is. Bruschetta-ra gondoltam, de mivel nem kaptam hozzá megfelelő kenyeret, maradt a crostini. A férjem nagyon szereti a paradicsomot, én viszont nem, ezért kétféle feltétben gondolkodtam, és ezért választottam a gombát másodikként, ami így elkészítve nagyon, de nagyon finom. A férjem a kettőt egyszerre pakolta a crostinire, így nagyon gyorsan elfogyott minden, és jöhetett a főétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!