Paradicsomos és gombás crostini
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
hallie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g bagett274 kcal
-
48g gomba10 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g bagett548 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1046
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
35.7g bagett98 kcal
-
17.1g gomba4 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
17.9g mozzarella53 kcal
-
17.9g paradicsom3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.9g olívaolaj25 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
187
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 169.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
524
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3185.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 782 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 1444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 339.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
1046
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 459 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db gomba
-
0.5 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg mozzarella
-
1 db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először a feltéteket készítjük elő.
- Paradicsomos feltét:
- A paradicsomot felszeleteljük és a magját kikanalazzuk, majd apró kockákra vágjuk.
- Beletesszük egy kis tálba, majd az apróra vágott lilahagymát szórjuk rá.
- A mozzarella golyóból egy keveset leválasztunk, és apró kockákra vágjuk, majd ez is mehet a paradicsomra és a lilahagymára.
- Rátépkedünk még néhány levél friss bazsalikomot , egy csipet sót és borsot teszünk rá, és a végén egy kevés extra szűz olívaolajjal összekeverjük.
- Gombás feltét:
- A gombákat megmossuk, megtörölgetjük, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tepsibe teszünk sütőpapírt, és egymás mellé fektetjük a gomba szeleteket.
- A kakukkfű ágacskáról letépkedjük a kis levelet, és megszórjuk vele a gombákat, hintünk rá frissen őrölt borsot.
- A maradék mozzarella golyót rátépkedjük (de a scamorza sajt is nagyon jó) a gombákra, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és mehet a sütőbe. Kb. 220 fokon addig sütjük, míg a mozzarella szép aranybarnára nem sül.
- Crostini:
- A baugette -et (esetleg cibatta cipót) felvágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre.
- Egy száraz serpenyőben (vagy akár rácsos serpenyőben) mindkét oldalát megpirítjuk.
- Miután papírtörlővel lefedett tányérra tettük őket, a fokhagyma gerezddel vékonyan átdörzsöljük az egyik oldalukat, hogy még pikánsabb legyen a falat. Ha valaki kívánja, kaphat a crostini még egy kis olívaolaj löketet.
- Összeállítás:
- Asztalra tesszük a crostini szeleteket, a két feltétet, az olívaolajat, sót, borsot és mindenki úgy pakolja meg a saját kis falatkáját, ahogyan szeretné.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2078
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Ajánló
A fokhagymával történő bedörzsölés nagyon ajánlott. Teljesen más lesz tőle az íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hallie
6 recept
Olasz ebédet terveztem férjemmel, és szerettem volna valami kis előételt is. Bruschetta-ra gondoltam, de mivel nem kaptam hozzá megfelelő kenyeret, maradt a crostini. A férjem nagyon szereti a paradicsomot, én viszont nem, ezért kétféle feltétben gondolkodtam, és ezért választottam a gombát másodikként, ami így elkészítve nagyon, de nagyon finom. A férjem a kettőt egyszerre pakolta a crostinire, így nagyon gyorsan elfogyott minden, és jöhetett a főétel.