r
Nosalty Logó

Paradicsomos cigánypecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsanett
Paradicsomos cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 2854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
  2. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.
  3. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon.
  4. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú.
  5. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb 1 óra alatt készre pároljuk.
  6. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük,és saját zsírjában megsütjük.
  7. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25117
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett 9 recept

Párom egyik kedvenc étele és gondoltam, hogy meglepem vele az évfordulónkon, hiszen még nem főztem ilyet ezelőtt. Szerintem bevált a recept! :)

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...