r
Nosalty Logó

Paradicsomleves reszelt zöldséggel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomleves reszelt zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9726 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17370 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 248 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7421.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    5941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38902 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69480 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    617 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2716 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a hagymát a reszelő nagy lyukain lereszeljük, és olajban a 2 húsleveskockával együtt megpároljuk (ha szükséges, teszünk hozzá vizet is apránként).
  2. Amikor a zöldségek színt váltottak (valamennyire már megfőttek a párában), annyi vízzel töltjük fel, hogy a leves még sűrű maradjon. (A levest csak annyira kell feltölteni, hogy eléggé sűrű maradjon, ezért jó a vízből eleinte keveset tenni, majd a paradicsomlé hozzáadása után, ha szükséges, vízzel megpótolni.)
  3. Megfőzzük a zöldségeket, majd miután megfőttek, hozzátesszük a paszírozott paradicsomot. Amikor a leves a paradicsommal együtt felfőtt, beletesszük a tésztát, és addig főzzük, amíg a tészta megfő.
  4. Ízlés szerint sózzuk, és apróra vágott zellerlevéllel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6157
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokféleképpen készítjük a paradicsomlevest, de nekem ez a kedvencem. Édesanyámtól tanultam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...