Paradicsom csatnis lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olgis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A feltéthez
-
45g lilahagyma16 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
13g szalámi62 kcal
-
18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A paradicsom csatnihoz
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g izsóp0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2 kcal
Összesen
619
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
7g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A feltéthez
-
180g lilahagyma66 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g szalámi247 kcal
-
71 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A paradicsom csatnihoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g izsóp0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
10 kcal
Összesen
2485
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
9 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A feltéthez
-
11g lilahagyma4 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
3.1g szalámi15 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A paradicsom csatnihoz
-
9 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
24.5g paradicsom4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3.7g bazsalikom1 kcal
-
0g izsóp0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.9g halványító zeller1 kcal
Összesen
153
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1593.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 208.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 973 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1100 micro
Összesen
619
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6375.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 926 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 4126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 835.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 3890 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 4400 micro
Összesen
2485
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 630 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
1 tk só
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 késhegynyi chili
-
1 késhegynyi kurkuma
A feltéthez
-
2 közepes fej lilahagyma
-
5 dkg szalámi
-
1 ek napraforgó olaj
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A paradicsom csatnihoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 csokor oregánó
-
1 csokor bazsalikom
-
izsóp ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 közepes szár halványító zeller
Elkészítés
A tésztához
- Lágyabb kelt tésztát készítük. Langyos tejben az élesztőt felfutattjuk.
- Összekeverjük a többi hozávalóval, jól kidagasztjuk, fél órát pihentetjük (én a kenyérsütőre bíztam!).
- Kézzel egy közepes tepsibe nyomkodjuk, olajos kézzel locsolunk is rá olajat.
- Megkenjük a paradicsom csatnival, szalámit rakunk rá (ki is maradhat).
- A karikára vágott hagymákat kevés olajon a mikróba előpároljuk, ez megy a szalámi tetejére.
- Zöld oreganóval, bazsalikommal, reszelt sajttal megszórjuk.
- Előmelegített sütőbe (gáz 4-es fokozat) 20 perc alatt kész.
- Paradicsom csatni: hagymás olajon hámozott, darabos paradicsomot sok zöld fűszerrel (1 nagy csokor oregánó, bazsalikom, izsóp, majoranna, zellerszár), késhegynyi fahéjjal megfőzünk, jó sűrűre. Kis üvegekbe lefagyasztjuk. (Most ezt használtam.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2079
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Ajánló
Vacsorára, de főételként is, frissen, és fagyasztható is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Olgis
31 recept
A paradicsom csatni nyáron készül, akkor van bőven hozzávaló. Én nem szeretem a kész pizzakrémet, keserűnek érzem. Most már volt oreganó a kertben, bazsalikom cserépben, piros levelű saját nevelés. Frissen nagyon finom ez a lepény. Fagyasztok is le belőle, mindig kéznél van. Vacsorára egy finom mentateával remek.