r
Nosalty Logó

Paradicsom csatnis lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Paradicsom csatnis lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 2485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6375.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    4126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3890 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4400 micro
Összesen 2485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Lágyabb kelt tésztát készítük. Langyos tejben az élesztőt felfutattjuk.
  2. Összekeverjük a többi hozávalóval, jól kidagasztjuk, fél órát pihentetjük (én a kenyérsütőre bíztam!).
  3. Kézzel egy közepes tepsibe nyomkodjuk, olajos kézzel locsolunk is rá olajat.
  4. Megkenjük a paradicsom csatnival, szalámit rakunk rá (ki is maradhat).
  5. A karikára vágott hagymákat kevés olajon a mikróba előpároljuk, ez megy a szalámi tetejére.
  6. Zöld oreganóval, bazsalikommal, reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe (gáz 4-es fokozat) 20 perc alatt kész.
  8. Paradicsom csatni: hagymás olajon hámozott, darabos paradicsomot sok zöld fűszerrel (1 nagy csokor oregánó, bazsalikom, izsóp, majoranna, zellerszár), késhegynyi fahéjjal megfőzünk, jó sűrűre. Kis üvegekbe lefagyasztjuk. (Most ezt használtam.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2078
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Ajánló

Vacsorára, de főételként is, frissen, és fagyasztható is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsom csatni nyáron készül, akkor van bőven hozzávaló. Én nem szeretem a kész pizzakrémet, keserűnek érzem. Most már volt oreganó a kertben, bazsalikom cserépben, piros levelű saját nevelés. Frissen nagyon finom ez a lepény. Fagyasztok is le belőle, mindig kéznél van. Vacsorára egy finom mentateával remek.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...