r
Nosalty Logó

Paradicsom csatnis lepény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olgis
Paradicsom csatnis lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

619
Kalória
21g
Fehérje
81.5g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
208.8g
Víz
60.4g
Koleszterin
5.5g
Rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 2485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsom csatnihoz

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    1032 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6375.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    4126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    835.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3890 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4400 micro
Összesen 2485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Lágyabb kelt tésztát készítük. Langyos tejben az élesztőt felfutattjuk.
  2. Összekeverjük a többi hozávalóval, jól kidagasztjuk, fél órát pihentetjük (én a kenyérsütőre bíztam!).
  3. Kézzel egy közepes tepsibe nyomkodjuk, olajos kézzel locsolunk is rá olajat.
  4. Megkenjük a paradicsom csatnival, szalámit rakunk rá (ki is maradhat).
  5. A karikára vágott hagymákat kevés olajon a mikróba előpároljuk, ez megy a szalámi tetejére.
  6. Zöld oreganóval, bazsalikommal, reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőbe (gáz 4-es fokozat) 20 perc alatt kész.
  8. Paradicsom csatni: hagymás olajon hámozott, darabos paradicsomot sok zöld fűszerrel (1 nagy csokor oregánó, bazsalikom, izsóp, majoranna, zellerszár), késhegynyi fahéjjal megfőzünk, jó sűrűre. Kis üvegekbe lefagyasztjuk. (Most ezt használtam.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A paradicsom csatni nyáron készül, akkor van bőven hozzávaló. Én nem szeretem a kész pizzakrémet, keserűnek érzem. Most már volt oreganó a kertben, bazsalikom cserépben, piros levelű saját nevelés. Frissen nagyon finom ez a lepény. Fagyasztok is le belőle, mindig kéznél van. Vacsorára egy finom mentateával remek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!