Izsóp
Leírás
Népies nevén izsópfű, egy elfeledett fűszer-/gyógynövény. (Népszerűségét lassan talán kezdi visszanyerni a konyhákban.) A középkorban előszeretettel használták levesek és töltelékek ízesítésére. Levelei enyhén kámforos illatúak és kissé kesernyés ízűek. Emésztést elősegítő hatása miatt kiváló zsírosabb ételekhez, például olajosabb halakhoz és különféle töltelékekhez. Tehetjük még salátákhoz is, a túrónak pedig pikáns ízt kölcsönöz.
Mikor vegyem
Tavasz-nyár.
hogyan tároljam
Frissen szedjük leveleit.
100g Izsóp
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok