Izsóp

Izsóp

Leírás

Népies nevén izsópfű, egy elfeledett fűszer-/gyógynövény. (Népszerűségét lassan talán kezdi visszanyerni a konyhákban.) A középkorban előszeretettel használták levesek és töltelékek ízesítésére. Levelei enyhén kámforos illatúak és kissé kesernyés ízűek. Emésztést elősegítő hatása miatt kiváló zsírosabb ételekhez, például olajosabb halakhoz és különféle töltelékekhez. Tehetjük még salátákhoz is, a túrónak pedig pikáns ízt kölcsönöz.

Mikor vegyem

Tavasz-nyár.

hogyan tároljam

Frissen szedjük leveleit.

100g Izsóp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm izsóp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...