r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 827 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 3306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 827 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12543 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    10023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    2869 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    7175 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 3306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    217 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Elkészítés

paprikás krumpli

  1. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd ha már meleg, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük. Ha a hagyma kész, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát és apró kockákra vágott paradicsomot. Alacsony lángon addig dinszteljük tovább, amíg a paprika és paradicsom teljesen "szétesik".
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 ek pirosaranyat (csemege), jól elkevergetjük, majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a fűszerpaprikát is. Alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, egyet rottyan, és egy kis vizet öntünk hozzá.
  3. Ekkor mehet bele a hasábokra vágott burgonya, adagolás közben folyamatosan kevergetjük, hogy a paprikás alap mindenhol érje a burgonyánkat. Majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát. Most mehet hozzá a só és kolbászkarikák. Lefedjük.
  4. Felforrástól számítva kb. 50-60 perc alatt lesz készen. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és újra lefedjük.
  5. Ha kész, hozzákeverjük a galuskát, még egyet rottyantunk az egészen, és azonnal tálalható. :)

glutén- és tojásmentes galuska

  1. Míg a paprikás krumpli fő, addig elkészítjük a galuskát. Vizet forralunk. Amíg a víz forr, összeállítjuk a galuska-keveréket.
  2. Szaffi Free Nokedli Lisztkeveréket használunk - kimérjük, és hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű sót, majd vizet. Alaposan elkeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, kevés sót teszünk bele, és alacsonyra vesszük a lángot. Beleszaggatjuk a galuskát (én nem használok galuskaszaggatót, kávéskanállal szaggatok), majd magasabbra vesszük a lángot, és 1-2 percig főni hagyjuk. Ha kész, leszűrjük.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3168
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.

Ajánló

Még finomabb friss savanyúsággal. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Glutén-, tej- és tojásmentesen étkezem - nagyon vágytam egy igazán finom paprikás krumplira, ami olyan mint az Anyukámé, íme: sikerült. Pont olyan lett. :)

Hozzávalók

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...