r
Nosalty Logó

Paprikás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rubin Paprika
Paprikás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    5396 micro
  • β-crypt
    1257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4553 micro
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 291 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, az olvasztott vajat és a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felfuttatott tejet, és alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, lisztezett munkafelületre tesszük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A 6 részt egyesével kinyújtjuk (ügyelve arra, hogy egyenlő hosszúságú és szélességűek legyenek). Mindegyiket megkenjük a paprikás krémmel, majd hosszában feltekerjük, mint egy palacsintát.
  5. A végeit összefogjuk, és hatos fonással kalácsot fonunk belőle.
  6. Lekenjük egy tojással, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.
  7. Ha kész, 20 percig pihentetjük, majd szeleteljük.

A töltelékhez

  1. A puha vajra szórjuk a paprikát és a cukrot, és alaposan kikeverjük. nem érdemes olvasztott vajjal dolgozni, mert úgy könnyen kifolyik a tésztából, de fontos, hogy nagyon puha legyen.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 4264
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Ajánló

Sós és édes feltéttel is izgalmas lehet, mert alapvetően enyhén édeskés, semleges íze van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás kalács
Rubin Paprika 10 recept

Régi, hagyományos alföldi recept - ha kedvetek van egy kis nosztalgiához, érdemes megpróbálni - rendkívül mutatós, puha, igazi különlegesség!

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek