r
Nosalty Logó

Paprikás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rubin Paprika
Paprikás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2405.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    648 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    5396 micro
  • β-crypt
    1257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4553 micro
Összesen 3291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 291 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, az olvasztott vajat és a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felfuttatott tejet, és alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, lisztezett munkafelületre tesszük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A 6 részt egyesével kinyújtjuk (ügyelve arra, hogy egyenlő hosszúságú és szélességűek legyenek). Mindegyiket megkenjük a paprikás krémmel, majd hosszában feltekerjük, mint egy palacsintát.
  5. A végeit összefogjuk, és hatos fonással kalácsot fonunk belőle.
  6. Lekenjük egy tojással, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.
  7. Ha kész, 20 percig pihentetjük, majd szeleteljük.

A töltelékhez

  1. A puha vajra szórjuk a paprikát és a cukrot, és alaposan kikeverjük. nem érdemes olvasztott vajjal dolgozni, mert úgy könnyen kifolyik a tésztából, de fontos, hogy nagyon puha legyen.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 4298
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Ajánló

Sós és édes feltéttel is izgalmas lehet, mert alapvetően enyhén édeskés, semleges íze van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás kalács
Rubin Paprika 10 recept

Régi, hagyományos alföldi recept - ha kedvetek van egy kis nosztalgiához, érdemes megpróbálni - rendkívül mutatós, puha, igazi különlegesség!

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...