Paprikás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rubin Paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácshoz
-
50g tej28 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A töltelékhez
Összesen
549
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácshoz
-
300g tej168 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
3291
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácshoz
-
26.4g tej15 kcal
-
4.4g élesztő5 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
52.9g finomliszt192 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
5.3g tojássárgája17 kcal
A töltelékhez
-
4.4g vaj32 kcal
-
1.8g fűszerpaprika5 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
Összesen
291
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 210 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 759 micro
Összesen
549
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 802 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2405.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1130 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1200 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 648 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 5396 micro
-
β-crypt 1257 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4553 micro
Összesen
3291
kcal
- 10% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
291
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A kalácshoz
-
3 dl tej
-
5 dkg élesztő
-
1.5 ek cukor
-
60 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
Elkészítés
A kalácshoz
- A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
- A liszthez hozzáadunk egy csipet sót, az olvasztott vajat és a tojássárgákat. Hozzáadjuk a felfuttatott tejet, és alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk.
- Letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Ha kész, lisztezett munkafelületre tesszük, és 6 egyenlő részre vágjuk. A 6 részt egyesével kinyújtjuk (ügyelve arra, hogy egyenlő hosszúságú és szélességűek legyenek). Mindegyiket megkenjük a paprikás krémmel, majd hosszában feltekerjük, mint egy palacsintát.
- A végeit összefogjuk, és hatos fonással kalácsot fonunk belőle.
- Lekenjük egy tojással, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.
- Ha kész, 20 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
A töltelékhez
- A puha vajra szórjuk a paprikát és a cukrot, és alaposan kikeverjük. nem érdemes olvasztott vajjal dolgozni, mert úgy könnyen kifolyik a tésztából, de fontos, hogy nagyon puha legyen.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 4298
- Feltöltés dátuma: 2018. december 05.
Ajánló
Sós és édes feltéttel is izgalmas lehet, mert alapvetően enyhén édeskés, semleges íze van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Rubin Paprika
10 recept
Régi, hagyományos alföldi recept - ha kedvetek van egy kis nosztalgiához, érdemes megpróbálni - rendkívül mutatós, puha, igazi különlegesség!