Paprikás húsgombócok
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húsgombóchoz
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
11g tojás14 kcal
A paprikás szafthoz
-
40g tejföl79 kcal
-
197 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
81 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
Összesen
772
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húsgombóchoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
15g só0 kcal
-
5g bors13 kcal
-
55g tojás69 kcal
A paprikás szafthoz
-
200g tejföl396 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g mangalica zsír406 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
Összesen
3847
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
A húsgombóchoz
-
52.8g darált sertéshús96 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
A paprikás szafthoz
-
10.6g tejföl21 kcal
-
7.9g kolozsvári szalonna52 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
5.3g tv-paprika1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.4g mangalica zsír21 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
Összesen
203
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2091.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 1348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 249.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
772
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.5 g
Zsír
-
Összesen 300 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10456.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 2673 mg
-
Nátrium 6742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1248.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 533 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 927 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 1824 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1938 micro
Összesen
3847
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 136 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
15 g só
-
5 g bors
-
1 db tojás
A paprikás szafthoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek mangalica zsír
-
1 csapott ek finomliszt
-
3 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A húsgombóchoz
- A szalonnát vágjuk 2-3 cm-es hosszúságú vékony csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben vágjuk a vöröshagymát finomra, a paradicsomot és a paprikát kockákra. Amikor a szalonna lepirult, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, majd amikor aranysárga lesz a színe, a paprika kockákat is. Amikor a paprika kockák "üvegessé" válnak, hozzáadhatjuk a paradicsomot is. Pirítsuk együtt néhány percig, majd szórjunk rá fűszerpaprikát, jól keverjük el, és öntsük fel kevés csontlével, ennek hiányában vízzel. Adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát. Pirítsuk zsírjára, majd újból öntsük fel kevés folyadékkal. Néhányszor ismételjük meg a folyamatot.
- A darált húst tegyük keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és finomra vágott petrezselymet. Üssünk a közepébe egy tojást, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, formázzunk vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat.
- Ha a pörköltalap elkészült, adjuk hozzá a gombócokat, és öntsük fel annyi folyadékkal, hogy félig ellepje őket, majd pároljuk benne puhára. Kóstoljuk, adhatunk a levéhez sót és borsot, amennyiben szükséges. A szalonna sós, így a sózást mindig utólag végezzük.
- Egy kisebb tálkában készítsünk habarást: tejfölt és lisztet keverjünk csomómentesre habverővel, majd adjunk egy keveset hozzá a pörköltszaftból. Óvatosan keverjük az ételünkhöz, ha a leve felforrt, és a gombócok is mind megpuhultak, az étel elkészült. Habarást követően feltétlenül kóstoljunk, nem lett-e az étel sótlan.
- Tálaljuk a paprikásokhoz megfelelő körettel: galuskával, főtt tésztával ízlés szerint.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4069
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Ajánló
Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, főleg azoknak ajánlom, akik a pörköltek és paprikások után valami másra vágynak, de mégsem szeretnének az ízvilágtól túlzottan eltávolodni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Paprikás csirke vagy borjúpaprikás után ez némiképp más étel, sok hasonlatossággal, ugyanakkor nagyon könnyen elkészíthető és ízletes. Kezdők is bátran kísérletezhetnek vele.