r
Nosalty Logó

Paprikás csirke 9.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás csirke 9.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5085.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    811 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    2887 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3368 micro
Összesen 3477 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a tésztavizet. A megtisztított hagymát szeletekre vágjuk, magasabb falu lábasban kevés olajon vagy zsíron elkezdjük párolni, sózzuk, borsozzuk.
  2. Amint kicsit megfonnyadt, levesszük a tűzről, fűszerpaprikát adunk hozzá, belerakjuk a húsokat, a zöldpaprikát, a paradicsomot (a töltött paradicsom kivájt belsejét), a fokhagymát áttörjük, belerakjuk, és felöntjük vízzel vagy alaplével szükség szerint.
  3. Utána fűszerezünk, aki szereti, egy kis darált csípős paprikát is adhat hozzá, de akkor csínján kell bánni a sóval.
  4. A húst puhulásig főzzük. A tejszínből tejfölből és egy kis lisztből habarást készítünk.
  5. A megfőtt húsokat kiszedjük, a pörköltszaftba beleöntjük a habarást, és kiforraljuk.
  6. A kiforrt paprikás alapot sűrű szitán átszűrjük, egyet forralunk rajta, közben a tésztát is kifőzzük, és már tálalható is. Én a képeken látott módon tálaltam, de ezt is mindenki a saját egyéni elképzelése szerint. Minél többféle annál jobb :).
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 48896
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt a finom ételt:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...