Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
26g csirkefarhát47 kcal
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
11g libazsír101 kcal
-
8 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
105g csirkefarhát188 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2823
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
5.9g csirkefarhát11 kcal
-
28.2g csirke alsócomb30 kcal
-
28.2g csirke felsőcomb53 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
5.6g zöldpaprika1 kcal
-
2.5g libazsír23 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
5.6g főzőtejszín7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
159
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 253.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
705
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.4 g
Zsír
-
Összesen 215.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 969 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3421 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1661 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1014.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 844 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 526 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 3384 micro
-
β-crypt 750 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3374 micro
Összesen
2823
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkefarhát
-
4 db csirke alsócomb
-
4 db csirke felsőcomb
-
2 db vöröshagyma
-
3 ek libazsír
-
3 ek fűszerpaprika
-
2 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát vágjuk finomra, a paprikát kockázzuk fel. (Előtte ellenőrizzük, mennyire erős, ha szükséges, távolítsuk el az erejét.)
- A hagymát pirítsuk a zsíron aranysárgára, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tűzről levéve.
- Öntsük fel kevés szárnyasalaplével, vagy vízzel, adjuk hozzá a paprikakockákat, és pirítsuk zsírjára.
- Adjuk hozzá a csirkehúsokat, sózzuk meg, majd öntsek fel újból alaplével, illetve vízzel. Ne adjunk túl sok folyadékot, hiszen pároljuk a húsokat, nem pedig főzzük. Fűszerezhetjük némi őrölt köménnyel is, nem rontja el az ételt.
- A csirkéket kb. egy és egy negyedóra után vegyük ki az edényből, a levét pedig botmixerrel keverjük homogén állományúra.
- A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd a pörköltléből merjünk já egy jó merőkanálnyit, és azzal is keverjük simára (hőkiegyenlítés). Ezt követően lassan öntsük vissza a pörköltlébe, keverjük folyamatosan, és kevés tejszínnel dúsítsuk.
- Forraljuk össze, majd tegyük vissza a csirkehúsokat (a farhátat lehetőleg már ne), és pár percig még hagyjuk a tűzön, kis lángon.
- Tálaljuk nokedlivel, vagy (mint jelen esetben) tojásos galuskával.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22709
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.
Ajánló
Lehetőleg mindig lábasban készítsük, ne használjunk fazekat. A lábasban a húsokat kellőképpen el tudjuk teríteni, meggátolva ezáltal, hogy sok folyadékot adunk hozzá, és pörkölt csirke helyett főtt csirkét készítünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Különösebb story nélkül, ez egy klasszikus csirkepaprikás. Gyors, könnyű, magyaros étel.