r
Nosalty Logó

Paprikás burgonya újkrumpliból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Paprikás burgonya újkrumpliból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    1411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11764.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    8463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1805.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3680 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit késsel átkapargatjuk, vagy kefével alaposan átdörgöljük, majd megmossuk. A többi zöldséget is megmossuk, és felkockázzuk. A kolbászt vagy szalámit vastagabb szeletekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. Olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesere pároljuk. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, és ízlés szerint puhára főzzük (esetleg leturmixoljuk), vagy éppen csak megfonnyasztjuk.
  3. Utána fűszerezzük, és rádobjuk a krumplikat, a kolbászt, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és attól függően, hogy milyen méretűek a burgonyák, fedő alatt, kb. 20 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a virslikorongokat, és készre főzzük (kb. még 10 perc).
  5. Házi kovászos uborkával és <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-galuska" target="_blank">hagyományos galuskával</a> tálalom.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3609
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 01.

Ajánló

Tavasszal és nyár elején ezt a kisebb szemű (parázsburgonyát szoktam használni), később a nagyobb szeműt, és akkor természetesen kockákra vágom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paprikás burgonya újkrumpliból
Pancsika 101 recept

Tavasszal nagy kedvencünk a klasszikusnak számító paprikás krumpli újburgonyából, melyet egészben és héjában főzök (ehhez persze inkább kisebb szemeket szoktam válogatni). A héját, ha főzés közben ledobja, akkor érdemes a végén kiszedni, mert így tetszetősebb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...