Paprikás burgonya újkrumpliból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g újkrumpli154 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
179 kcal
-
35 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
613
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g csípős kolbász1356 kcal
-
400g frankfurti virsli1076 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3680
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
51.6g újkrumpli32 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.4g paprika1 kcal
-
3.4g paradicsom1 kcal
-
10.3g csípős kolbász47 kcal
-
13.8g frankfurti virsli37 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.3g víz0 kcal
Összesen
128
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1960.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 301 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
613
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.8 g
Zsír
-
Összesen 240.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11764.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1470 mg
-
Nátrium 8463 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1805.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 339 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 634 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
3680
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg újkrumpli
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
30 dkg csípős kolbász
-
40 dkg frankfurti virsli
-
3 ek napraforgó olaj
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit késsel átkapargatjuk, vagy kefével alaposan átdörgöljük, majd megmossuk. A többi zöldséget is megmossuk, és felkockázzuk. A kolbászt vagy szalámit vastagabb szeletekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
- Olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, majd rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesere pároljuk. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, és ízlés szerint puhára főzzük (esetleg leturmixoljuk), vagy éppen csak megfonnyasztjuk.
- Utána fűszerezzük, és rádobjuk a krumplikat, a kolbászt, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és attól függően, hogy milyen méretűek a burgonyák, fedő alatt, kb. 20 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a virslikorongokat, és készre főzzük (kb. még 10 perc).
- Házi kovászos uborkával és <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-galuska" target="_blank">hagyományos galuskával</a> tálalom.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3607
- Feltöltés dátuma: 2020. június 01.
Ajánló
Tavasszal és nyár elején ezt a kisebb szemű (parázsburgonyát szoktam használni), később a nagyobb szeműt, és akkor természetesen kockákra vágom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Tavasszal nagy kedvencünk a klasszikusnak számító paprikás krumpli újburgonyából, melyet egészben és héjában főzök (ehhez persze inkább kisebb szemeket szoktam válogatni). A héját, ha főzés közben ledobja, akkor érdemes a végén kiszedni, mert így tetszetősebb. :)