r
Nosalty Logó

Papírban sült pisztráng

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Papírban sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    2797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 366 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6850.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    5594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2607 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 732 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket és a hagymákat egy tálba öntjük, majd annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy massza állagot nyerjünk (kb. 2-3 ek).
  2. Ezzel alaposan bekenjük a halat kívül-belül.
  3. Egyenként sütőpapírba csomagoljuk, betesszük egy tepsibe, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (A végén a papírt szétnyitottam, grillfokozatra állítottam a sütőt, és úgy sütöttem kb. 5 percig, hogy a bőre ropogós legyen.)
  4. Héjas, olajban kisütött burgonyával és friss salátával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 715
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 104330
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Ha előételként tálaljuk, burgonya nélkül, pirított mandulával megbolondított citromos-olívaolajos friss salátával kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy ilyen "bedobom a sütőbe osz'jóvan" recept. A ráfordított idő ugyanakkor hatványozottan ellentétes arányban áll az ízével. Karácsonyra is ajánlom, akár elő-, akár főételnek. Semmi fakszni, a hal adja magát, elrontani nem nagyon lehet. Nem tocsog az olajban, és a "hogyan fordítsuk meg a serpenyőben a halat, hogy ne essen szét, mint a Riga-lánc" című konyhai manővert is elkerüljük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...