r
Nosalty Logó

Pántlikás fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Pántlikás fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 13194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 2199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    957 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    428 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    333 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    369 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 13194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl tejbe morzsoljuk el az élesztőt és egy csipet cukrot. Hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjékből verjünk laza habot. (nem kell kemény)
  3. Tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba, és dagasztógéppel pár perc alatt készítsünk egy nagy bucit belőle. (dolgozhatunk kézzel is)
  4. Takarjuk le, és kelesszük kb. 1 órát.
  5. Nyújtsuk kb. 3 mm vékony négyzet alakúra a megkelt tésztát, egyik felét kenjük meg kb. 1 ek olajjal, majd hajtsuk félbe. (ekkor legyen kb. ujjnyi vastagságú)
  6. Derelyevágóval vágjunk kb. 11x6 cm-es téglalapokat a tésztából (lehetnek nagyobbak is, azokkal könnyebb dolgozni). Mindegyik téglalap közepét metsszük be függőlegesen 2 helyen, és a tészta 2 végét húzzuk át a bemetszésen. Így szép masnit kapunk. (Fázisfotók Limara oldalán.)
  7. Bő olajban több adagban süssük ki a "masnikat" pár perc alatt.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1810
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégén farsangi finomsággal szerettem volna kedveskedni a családnak. Limara oldalán első látásra beleszerettem ezekbe a különleges pántlikás fánkocskákba. Mutatósak és nagyon finomak!!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...