r
Nosalty Logó

Panettone 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Panettone 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 10153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    207.3 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8625 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    645 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    3038 mg
  • Nátrium
    3643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1585.9 g
  • Cukor
    516 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    642 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    985 micro
  • Kolin:
    2624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3136 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3610 micro
Összesen 10153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

  1. 150 g lisztet beleteszünk egy tálba.
  2. Az élesztőt kb 1,5 dl langyos vízzel elkeverjük, hagyjuk, hogy kicsit beinduljon.
  3. Összekeverjük őket, nagyon finom és óvatos mozdulatokkal. Nagyon híg, kovászszerű anyagot kapunk, amit jól letakarunk, és 3 órára meleg helyre tesszük.
  4. A mazsolát 15 percre beáztatjuk, majd leszárítjuk.
  5. A maradék lisztet a sóval egy mély tálban összekeverjük.
  6. A vajat folyékonyra olvasztjuk, majd félretesszük, hogy egy kicsit hűljön.
  7. Vizet forralunk (nem kell, hogy lobogjon, csak legyen forró). A forró vízbe állítunk egy mély tálat, beleszórjuk a cukrot, és kb. 2 ujjnyi langyos vízzel elkeverjük.
  8. Hozzáütjük a 12 tojás sárgáját, és még 3 egészet.
  9. Jól összedolgozzuk őket, majd kicsit kihűtjük, hogy épphogy langyos legyen.
  10. A sós lisztbe öntjük a kész kovászt, elkezdjük összedolgozni. Lassan, apránkénthozzáöntjük a tojásos-cukros masszát. Ha elfogyott, ugyanilyen lassan hozzádolgozzuk az olvasztott vajat is.
  11. Ha már nem csöpög ki belőle a vaj, hozzádolgozzuk a mazsolát, a narancs- és cédruskocákat.
  12. 20-25 percig gyúrjuk (lehet dagasztógépben is, de akkor oda az élvezet), amíg sima, hólyagos, puha tésztát nem kapunk.
  13. A tésztát annyifelé szedjük, ahány panettonét szeretnék gyártani (ebből a mennyiségből 3 nagy kalács jön ki).
  14. A tésztákat papírgyűrűkbe helyezzük, úgy, hogy a papírgyűrű bőven nagyobb legyen, hiszen még nagyon sokat fog kelni. (Én sima barna sütőpapírból levágtam egy csíkot, és tűzőgéppel összetűztem.)
  15. 6 órára meleg helyre tesszük, letakarjuk (nyugodtan mehet a fűtőtest közelébe, én a frissen befűtött cserépkályha tetején hagytam kelni).
  16. 6 óra után a tetejét keresztalakban bevágjuk, és 200-220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  17. 15 perc után kivesszük, és az addigra kinyílt keresztalakba pici vajdarabokat teszünk, és visszatesszük a sütőbe (itt már lejjebb vehetjük a hőfokot, elég neki 180 fok is).
  18. A sütési idő 45 és 90 perc között lehet, folyamatosan figyelni kell, hogy áll a kalácsunk. A tűpróba segít!
  19. Ha készen van, rácsra tesszük, és megvárjuk, hogy kihűljön.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15868
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a gyors süteményeket, amik pikk-pakk készen vannak, és már lehet is őket élvezni. Ez a panettone, nem tartozik ezek közé. De a karácsony ideális esetben úgyis arról szól, hogy kicsit lassítunk, elgondolkozunk. És a keldegélő panettone illata mellett..hajaj, de szép dolgok jutnak az ember eszébe! A recept egyébként három kalácsra elég, mivel olasz barátnőm nagymamája, akitől származik, általában az egész családnak készíti. Aki csak egyet akar, az mindenből a harmadát használja fel. De ha már egysze nekikezdünk, szerintem nem érdemes harmadolgatni, hiszen úgyis elfogy...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...