r
Nosalty Logó

Pane

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pane
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8611.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 2949 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyszerűség kedvéért egy nagy kelesztőtálban vizet és a tejet kézmelegre langyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy az szépen megkeljen.
  2. Utána belekeverjük a sóval elkevert lisztet. Nagyjából összekeverjük, de nem kell kidolgozni. A tál oldalát és a tészta tetejét megkenjük 1 ek olajjal, hogy ne ragadjon oda.
  3. A tésztát másfél órán át kelesztjük langyos helyen. Mikor már nagyon megdagadt, újra átkeverjük fakanállal, vagy olajos kézzel és újabb másfél órát kelesztjük.
  4. Ha újra megkelt (nagyon ki szeretne már tolakodni ekkor a tálból), lisztezett deszkára/ vagy olajozott munkalapra borítjuk, négy fele vesszük a tésztát. Mindegyikből cipócskát hajtogatunk. (Fel szoktam tekerni, majd 90 fokkal elfordítva újra feltekerem, és még 1-2-szer.)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket nagyon távol, mert több mint duplájára dagadnak. Tetejüket 1 ek olajjal bekenjükés folpackkal letakarva újabb egy órát kelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt 220-230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába vízzel félig telt tepsit teszünk. A kenyereket 20 perc alatt gőzben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5673
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pane
Évi néni 1830 recept

Ezt a kiváló receptet Dolce Vita oldalán találtam. Ki tudna többet az olasz kenyerekről, ha nem ő. Nem vagyok lusta,- főleg nem, ha kenyérsütésről van szó,- de ezek az olaszok a kenyereikben is az egyszerű (de nagyszerű) megoldással, kevés munkával elkészíthető gyönyörűséget alkották meg. Olyan könnyű, légies kenyérke lett belőle, hogy szinte nem is volt súlya. Mit mondjak, hamar a fenekére vertünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...