r
Nosalty Logó

Pándi meggyes-mákos-túrós rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Pándi meggyes-mákos-túrós rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Összesen 7592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    386.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8805.6 g
  • Cink
    539 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    3396 mg
  • Vas
    425 mg
  • Magnézium
    797 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.8 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    52 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 7592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A palacsintatésztához a lisztet a tojással, étolajjal, sóval, cukorral, és az apránként belecsurgatott tejjel csomómentesre keverjük.
  2. Kicsit pihentetjük, és olajozott palacsintasütőben 12 palacsintát készítünk belőle.

Töltelék

  1. A túróba cukrot, tojást, vaníliás cukrot, mazsolát keverünk.
  2. A mákot cukorral ízesítjük, és annyi meggylével keverjük el, hogy ne legyen túl száraz. A magozott meggyet kicsit apróbbra vágjuk, cukorral ízesítjük, és darált diót adunk hozzá, hogy felszívja a nedvességet. A palacsintákon teljesen szétkenjük a tölteléket, majd a végeit gondosan benyomjuk.
  3. Mindegyik ízből négyet készítünk. A réteslapokat konyharuhára terítjük.
  4. Az olajjal elkeverjük a tejfölt, ezekkel alaposan átkenünk minden lapot. Hármat helyezünk egymásra. Közepükbe először két túrós, majd két mákos, végül felülre meggyes palacsintákat teszünk. Ráhajtjuk a réteslapokat, és kikent tepsibe helyezzük.
  5. A következő rudat ugyanígy készítjük el. Tetejüket jó vastagon bevonjuk zsíros tejföllel, és sütőben pirosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 445
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pándi meggyes-mákos-túrós rétes
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...