r
Nosalty Logó

Pali szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Pali szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 7482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.9 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4174.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 7482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A kakaóport, mézet, tojást, porcukrot, vajat, szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük.
  2. Utána 40 dkg liszttel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk 30x24 cm lapokká.
  3. Egy tepsi hátlapjára sütőpapírt teszünk, ezen sütjük meg, de sütés előtt villával megszurkáljuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, pár perc alatt kész. De vigyázzunk, mert könnyen kiszárad!
  5. Egy tálcára rakjuk az első lapot, rákenjük a vaníliás krémet, erre újabb lap következik, majd a puncsos krémmel megkenjük, végül befedjük a harmadik lappal.
  6. Ezután hidegre tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára.
  7. Másnap az olajjal felolvasztjuk a csokoládét, végül bevonjuk vele a süteményt.

Krémhez

  1. A puncs és vaníliás pudingot fél-fél liter tejben 1-2 evőkanál cukorral megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
  2. 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután két részre osztjuk.
  3. Majd a pudingos masszával egyenként kikeverjük. A puncsost rummal, a vaníliást vaníliás cukorral ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18228
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pali szelet
Katharosz 499 recept

Mutatós, kiadós, nagyon finom ünnepi sütemény.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...