r
Nosalty Logó

Paleo feketeerdő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paleo feketeerdő torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 3725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6507.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    2688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 3725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kókuszcukorral, a sütőporral és a kakaóporral habosra keverjük. Ezután a fehérjét is felverjük.
  2. Majd a felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a kókuszlisztet, és ráöntjük a kakaós masszát. Ezt egy villa segítségével egyneműsítjük.
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses), és egy kapcsos tortaformát kikenünk kókuszzsírral.
  4. Amíg a sütő melegszik, beletesszük a masszánkat a tortaformába, és ha elérte a kívánt hőfokot, 30-35 perc alatt megsütjük (érdemes tűpróbát csinálni).
  5. Ha kihűlt a piskóta, akkor 2 részre vágjuk.

Krém

  1. A meggykrémhez felfőzzük a tápiókakeményítőt a meggylével, majd a végén beletesszük a meggybefőttet (egy kis adagot félreteszünk a díszítéshez).
  2. Amíg hűl a meggykrém, felverjük a kókuszhabtejszínt (jó kemény állaga lesz).

Összeállítás

  1. Ha minden kellően kihűlt, összeállítjuk a tortát.
  2. Az egyik tortalapra rákenjük a meggykrémet, és rá egy jó adag habtejszínt.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik tortalapot, és bekenjük a torta oldalát és tetejét a tejszínnel úgy, hogy egy kevés még maradjon a habvirágokhoz.
  4. Egy nyomózsák segítségével megcsináljuk a habrózsákat, és a maradék meggyszemekkel, étcsokireszelékkel díszítjük.
  5. Végül a hűtőszekrénybe tesszük tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14377
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom kedvenc tortáját készítettem el paleós változatban születésnapjára. Csak ezt a szeletet tudtam megmenteni a fotózáshoz, mert annyira kelendő volt. Ha nem mondom meg, hogy miből készült a torta, akkor meg sem mondják a vendégek, hogy paleós süteményt ettek.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...