r
Nosalty Logó

Pakora saslikpálcán

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pakora saslikpálcán
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

883
Kalória
24.9g
Fehérje
68.8g
Szénhidrátok
53.4g
Zsír
241.6g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Rost
35.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 883 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10050.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    2416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    6856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    966.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4207 micro
Összesen 3526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A házisajthoz feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 1/2 tk kurkumát és 1 tk sót.
  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.
  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.
  4. A szitában lévő sajtot befedjük a konyharuha széleivel, nehezéket teszünk rá, és egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó.
  5. A palacsintatésztához a lisztekhez hozzákeverjük a fűszereket: koriandert, római köményt, ½ tk kurkumát, garam masalát, asafoetidát, 1,5 tk sót.
  6. Állandóan kevergetve hozzáadunk 3,5 dl vizet, így egy sűrű palacsintatésztát kapunk. Állni hagyjuk kb. 20-25 percet, amíg elkészítjük és felfűzzük a hozzávalókat.
  7. A cukkinit megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  8. Az ananászról lecsepegtetjük a levét (amennyiben konzerveset vettünk), daraboljuk.
  9. A házisajtot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  10. Saslikpálcára fűzzük a hozzávalókat: cukkini-házisajt-ananász-cukkini-házisajt - ... ki mekkora pálcikára fűzi.
  11. A palacsintatésztát habverővel alaposan (legalább 5 percig) simára keverjük, hogy lazább legyen.
  12. Az elkészített saslikot beletesszük a palacsintatésztába, megforgatjuk benne, a maradékot lecsepegtetjük.
  13. Felmelegített olajban minden oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Bátortalanul készítettem el az első pakorámat, mégiscsak magyar gyerekgyomornak kínálok indiai fűszerezésű ételt... Mivel mi felnőttek úgyis paradicsomcsatnival esszük, ezért a fűszerezést picit enyhébbre készítettem, így a gyerkőcök csak úgy falták az új ízeket. Azóta férjem kedvence lett ez a vagány „most megmutatom, hogy nem csak rántott sajtot esznek a vegák” főétel... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!